Järjen jättiläinen

Järjen jättiläinen

Järjen jättiläinen on koko perheen vauhdikas game show, jossa etsitään Suomen fiksuinta ihmistä. Nippelitiedolla tai ammatilla ei tässä ohjelmassa ole merkitystä. Parkkipirkko, kotiäiti tai huippukirurgi, kuka vain voi voittaa. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä.
Kategoria
Viihde ja komedia, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2017
Katsottavissa ulkomailla
Järjen jättiläinen, Jakso 1: Vierailevana tuomarina Simo Frangén
Jakso 1
Vierailevana tuomarina Simo Frangén
Kausi 1, 1/8. Järjen jättiläinen on ohjelma, jossa kilpaillaan Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. Kilpailijoina on lahjakkaita henkilöitä levyseppähitsaajasta, oopperalaulajaan. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä.
Järjen jättiläinen, Jakso 2: Vierailevina tuomareina Iina Toivonen ja Tuula Lehtinen
Jakso 2
Vierailevina tuomareina Iina Toivonen ja Tuula Lehtinen
Kausi 1, 2/8. Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä kilpailevat urheileva kiinteistönvälittäjä Tanja Mäkinen Nokialta. Toimistosihteeri ja puhe-, ja draamataiteen ammatin hankkinut Emilia Laine Helsingistä. Diplomi-insinööri ja kesäjonglööri, Erkka Hautamäki Tampereelta sekä opiskelija, ja show-tanssija, Eeva-Leena Keskinen Turusta. Illan kilpailijat hallitsevat myös useita soittimia, ja kaksi heistä on läpäissyt Mensan älykkyystestit. Erikoisempia taitoja heillä on 10 minuutin lankutus, vatsasta viheltäminen, sekä vinksahtanut huumorintaju. Järjen jättiläisessä heidän älyään koetellaan sosiaalisissa, loogisissa, musiikillisissa, fyysisissä, kielellisissä sekä visuaalisissa tehtävissä. Kilpailijoiden luotsina toimii juontaja Jussi Heikelä. Vierailevina tuomareina ovat koreografi Iina Toivanen ja kuvataiteilija Tuula Lehtinen. Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Järjen jättiläinen, Jakso 3: Vierailevana tuomarina Sari Siikander
Jakso 3
Vierailevana tuomarina Sari Siikander
Kausi 1, 3/8. Järjen jättiläinen on ohjelma, jossa kilpaillaan Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. Kilpailijoina on lahjakkaita henkilöitä levyseppähitsaajasta, oopperalaulajaan. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä.
Järjen jättiläinen, Jakso 4: Vierailevana tuomarina Riku Suokas
Jakso 4
Vierailevana tuomarina Riku Suokas
Kausi 1, 4/8. Järjen jättiläinen on ohjelma, jossa kilpaillaan Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. Kilpailijoina on lahjakkaita henkilöitä levyseppähitsaajasta, oopperalaulajaan. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä.
Järjen jättiläinen, Jakso 5: Vierailevana tuomarina Simo Frangén
Jakso 5
Vierailevana tuomarina Simo Frangén
Kausi 1, 5/8. Suomen fiksuimman ihmisen arvonimeä tavoittelevat antikvariaattikauppias ja Buhurt-taistelulajin maajoukkuepelaaja Matti Pietilä Orimattilasta. Meteorologi ja kolminkertainen Roller Derbyn Suomen mestari Iida Sointu Helsingistä. Diplomi-insinööri ja opettaja Tapani Partiainen Hyvinkäältä, sekä Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari ja tanssinopettaja Soila Sarria Helsingistä. Näiden kilpailijoiden joukossa on myös Pohjoismaiden karaokemestari, seitsemän laudaturin ylioppilas, entinen pankkialan sijoitusneuvoja, kaksi Mensan jäsentä ja koulutettu parisuhdeneuvoja. Järjen jättiläisessä heidän älyään koetellaan sosiaalisissa, loogisissa, musiikillisissa, fyysisissä, kielellisissä sekä visuaalisissa tehtävissä. Kilpailijoiden luotsina toimii juontaja Jussi Heikelä. Vierailevana tuomarina on humoristi ja puhetaidon ammattilainen Simo Frangén. Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Järjen jättiläinen, Jakso 6: Vierailevana tuomarina Tuula Lehtinen
Jakso 6
Vierailevana tuomarina Tuula Lehtinen
Kausi 1, 6/8.Kilvoittelemassa kirjailija, tuotantoassistentti, kiinteistönvälittäjä ja lautapelisuunnittelija. Juontajana Jussi Heikelä. Vierailevana tuomarina on kuvataiteilija Tuula Lehtinen.
Järjen jättiläinen, Jakso7 : Vierailevana tuomarina Sari Siikander
Jakso7 : Vierailevana tuomarina Sari Siikander
Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla.
Järjen jättiläinen, Jakso 8: Finaali
Jakso 8
Finaali
Kausi, 1, 8/8. Järjen jättiläinen on ohjelma, jossa kilpaillaan Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. Kilpailijoina on lahjakkaita henkilöitä levyseppähitsaajasta, oopperalaulajaan. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä.