Kansalainen Turhapuro

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. Dokumenttisarjassa on mukana myös itse Uuno, eli Vesa-Matti Loiri.
Kategoria
Reality ja lifestyle, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2017
Katsottavissa ulkomailla
Kansalainen Turhapuro, Jakso 1: Uunon laajempi oppimäärä
Jakso 1
Uunon laajempi oppimäärä
Kausi 1, 1/6. Ensimmäinen jakso on laaja katsaus Uunoon, jossa käydään läpi tulevien jaksojen teemoja ja pureudutaan Uunon lähipiiriin ja perheeseen. Vierailijoina nähdään mm. Vesa-Matti Loiri, Lenita Airisto, Riku Rantala, Michael Monroe, Asko Kallonen, Roope Salminen, Jari Sarasvuo, Eevi Teittinen, Hjallis Harkimo, Aira Samulin ja Tuomas Enbuske. Ohjelman emäntänä toimii Pirjo Heikkilä.
Kansalainen Turhapuro, Jakso 2: Nyt tais pari milliä putota lattialle
Jakso 2
Nyt tais pari milliä putota lattialle
Kausi 1, 2/6. Jakso käy läpileikkauksen rahan ja vallan maailmaan. Miten toimia kun keho koteloi kolikon sisäänsä. Pohdimme johtajuutta, sekä miksi Uuno oli niin huono johtaja. Jari Sarasvuo kertoo, mikä oli Uunon rooli 90-luvun lamassa, ja millainen sillanrakentaja Uuno oli toimiessaan presidenttinä. Pirjo Heikkilä juontaa.
Kansalainen Turhapuro, Jakso 3: Maailman suurinta rakkautta
Jakso 3
Maailman suurinta rakkautta
Kausi 1, 3/6. Uuno ja naiset. Luvassa on puhetta suomalaisten naimakaupoista. Mikä oli Turhapurojen pitkän avioliiton salaisuus? Saamme hyviä vinkkejä toimivaan parisuhteeseen, sekä miten parisuhteet ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana. Pirjo Heikkilä juontaa.
Kansalainen Turhapuro, Jakso 4: Presidentti ja vesisänkyjen koemakaaja
Jakso 4
Presidentti ja vesisänkyjen koemakaaja
Kausi 1, 4/6. Jaksossa tutkitaan Uunon ammatillista osaamista. Mitä vaatii yli sadan ammatin haltuun ottaminen. Käymme läpi vaietun sodan Suomen ja Ruotsin välillä 80-luvulta. Miksi lykantropia auttaa poliisikoiran virkassa pärjäämisessä. Pirjo Heikkilä juontaa.
Kansalainen Turhapuro, Jakso 5: Terve sielu terveessä ropassa
Jakso 5
Terve sielu terveessä ropassa
Kausi 1, 5/6. Uunon vaikutus taiteen, kulttuurin ja urheilun saralla on ollut merkittävää, mutta mihin kaikkeen Uunon varjo oikein ulottuu. Riku Rantala avaa putkikassin ja löytää jotain merkittävää. Pohdimme mikä on levon merkitys onnistumiselle, ja mistä hyvä ruokavalio koostuu. Mukana myös tilastoja alkoholin käytöstä. Pirjo Heikkilä juontaa.
Kansalainen Turhapuro, Jakso 6: Tuntematon Uuno
Jakso 6
Tuntematon Uuno
Kausi 1, 6/6. Uunon vaiettu puoli avautuu. Miksi johtaja Turhapurosta on vain kesäaikaan sijoittuvaa kuvamateriaalia? Oliko Uunoa oikeasti koskaan olemassa? Onko Uunolla ja Vesa-Matti Loirilla jokin vaiettu yhteys? Uunon synkkä puoli, Paha Uuno. Miksi Uuno on tatuoituna kansakunnan iholle. Pirjo Heikkilä juontaa.