SuomiAreena

MTV ja Porin kaupunki järjestävät 12.–16.7.2021 SuomiAreenan hybriditapahtumana, jonka teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus sekä luonto. Keskustelutilaisuuksia järjestetään neljällä eri lavalla Porissa ja Helsingissä. Lavoista yksi on Porin torilla, kaksi Pöllölaakson studioilla ja yksi Allas Sea Poolilla Helsingissä. Pori-lavalle ja Allas Sea Poolin lavalle yleisö on tervetullut seuraamaan keskusteluita. Kaikki keskustelut näet suorana mtv-palvelussa. Keskustelua ovat herättelemässä pääyhteistyökumppaneina Metsähallitus, Telia ja TietoEVRY. SuomiAreenan ohjelmisto ja sen aikataulu julkaistaan 22.6.
Kategoria
Vuosi
2021
Katsottavissa ulkomailla
SuomiAreena Goes Vastuullisuus: Teknologiayritykset avainroolissa ilmastomuutoksen hillitsemisessä
Keskustelussa pohditaan millaisia ratkaisuja yritykset voivat luoda, jotta tavoite hiilineutraalista Suomesta ja Euroopasta toteutuu? Aiheesta keskustelevat ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen sekä lumilautailija Enni Rukajärvi. Tilaisuuden juontaa toimittaja Laura Saarikoski. Tilaisuuden järjestävät SuomiAreena, TietoEVRY, VTT ja EK.
Puheenjohtajatentti
Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kohtaavat kesän kuumimmassa tentissä Helsingin keskustassa. Kuinka Suomi ohjataan ulos koronasta, miten rahat saadaan riittämään? Suoraa tenttilähetystä juontavat Eeva Lehtimäki ja Jaakko Loikkanen.
Tasavallan presidentin kyselytunti
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön erikoishaastattelu presidentin kesäasunnolta Kultarannasta. Haastattelijana Jan Andersson.
Vetuloimalla kohti unelmia
SuomiAreena Goes eduskunta: Vetuloimalla kohti unelmia
Hyvän asumisen resepti
Keskustelussa pohditaan, mikä tekee asuinalueesta hyvän asua ja miten asumisessa voidaan vaikuttaa onnellisuuteen. Keskustelussa käsitellään aihetta muun muassa elämänkaariasumisen, innovaatioiden, ekologisen rakentamisen ja estetiikan näkökulmasta. Keskustelemassa ovat sosiologian professori Terhi-Anna Wilska, KIRAHubin toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, CHAOS architectsin perustaja ja toimitusjohtaja Natalia Rincon, TRÄ Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Noreila, Tuusulan kuntakehitysjohtaja Marko Härkönen ja yleisurheilija Topi Raitanen. Tilaisuuden juontaa MTV Uutisen ankkuri Kirsi Alm-Siira.
SuomiAreena: Puheenaiheet Nina Rahkolan kanssa
20.00 Presidentti Tarja Halonen 20.15 Tarvitaanko tulevaisuudessa enää autoa? 20.40 Voiko koiran älykkyyttä mitata? 20.50 SuomiAreenan parhaat palat.
Rakentava yhteiskunnallinen dialogi on mahdollista, hurraa!
Musiikki tekee hyvää
Syrjäyttääkö yhteiskunta rakenteillaan?
Ammatit katoavat, osaaminen ei
Lasten keskustelu: Mä voisin olla…
Eurajoki vuonna 2169 – ydinvoimakunnan huima kurkistus tulevaisuuteen
Liike Nytin puoluepäivä: Hjallis Harkimo Talk Show
Toipumisorientaatio – mielenterveystyön uusi suunta?
Ilmastoviisasta rakentamista – miksi kaupungit pitäisi rakentaa puusta?
Pitääkö olla huolissaan – kuka pärjää ja millä osaamisella?

Oletko SuomiAreena-tietäjä?

Kaikki uutiset MTV Uutiset -palvelusta

Metsähallitus on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

Telia on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

TietoEVRY on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani