SuomiAreena

MTV ja Porin kaupunki järjestävät 12.–16.7.2021 SuomiAreenan hybriditapahtumana, jonka teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus sekä luonto. Keskustelutilaisuuksia järjestetään neljällä eri lavalla Porissa ja Helsingissä. Lavoista yksi on Porin torilla, kaksi Pöllölaakson studioilla ja yksi Allas Sea Poolilla Helsingissä. Pori-lavalle ja Allas Sea Poolin lavalle on mahdollista ottaa yleisöä, mikäli alueelliset rajoitukset sen sallivat. Kaikki keskustelut näet suorana mtv-palvelussa. Keskustelua ovat herättelemässä pääyhteistyökumppaneina Metsähallitus, Telia ja TietoEVRY. SuomiAreenan ohjelmisto ja sen aikataulu julkaistaan 22.6.
Kategoria
Vuosi
2020
Katsottavissa ulkomailla
SuomiAreena Goes Vastuullisuus: Teknologiayritykset avainroolissa ilmastomuutoksen hillitsemisessä
Keskustelussa pohditaan millaisia ratkaisuja yritykset voivat luoda, jotta tavoite hiilineutraalista Suomesta ja Euroopasta toteutuu? Aiheesta keskustelevat ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen sekä lumilautailija Enni Rukajärvi. Tilaisuuden juontaa toimittaja Laura Saarikoski. Tilaisuuden järjestävät SuomiAreena, TietoEVRY, VTT ja EK.
Vetuloimalla kohti unelmia
SuomiAreena Goes eduskunta: Vetuloimalla kohti unelmia
Hyvän asumisen resepti
Keskustelussa pohditaan, mikä tekee asuinalueesta hyvän asua ja miten asumisessa voidaan vaikuttaa onnellisuuteen. Keskustelussa käsitellään aihetta muun muassa elämänkaariasumisen, innovaatioiden, ekologisen rakentamisen ja estetiikan näkökulmasta. Keskustelemassa ovat sosiologian professori Terhi-Anna Wilska, KIRAHubin toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, CHAOS architectsin perustaja ja toimitusjohtaja Natalia Rincon, TRÄ Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Noreila, Tuusulan kuntakehitysjohtaja Marko Härkönen ja yleisurheilija Topi Raitanen. Tilaisuuden juontaa MTV Uutisen ankkuri Kirsi Alm-Siira.
Uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä
Tallenteelta voit seurata Kouvolan Asuntomessujen avajaisia 12.7. ja keskustelutilaisuutta jonka aiheena on ”Uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä”. Avaussanat lausuu Karjalan prikaatin komentaja Pasi Välimäki ja avajaispuheenvuoron pitää kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero. Tämän jälkeen keskustelu, jossa ovat mukana Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, kansanedustaja Ville Kaunisto, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina ja Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio. Moderaattorina Jaakko Loikkanen.
Ristiriita ruokapöydässä – nautinto vai vastuullisuus?
Keskustelemassa ovat Madventuresin Riku Rantala, Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki, Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, Sitran kiertotalousasiantuntija Hanna Mattila ja Nollahukka-bloggaaja Otso Sillanaukee.
Matkailun ilmastovaikutukset
Eduskunta
SuomiAreena Goes Eduskunta -tilaisuus kunnioittaa tänä vuonna väittelyn ja puhumisen jaloa taitoa. SuomiAreena suorana eduskunnasta.
Akateeminen
Tekno - Tekoja Suomelle
Illan teemana on tekoja Suomelle.
5G tulee - miten se vaikuttaa sinuun?
5G tulee - miten se vaikuttaa sinuun? Keskustelemassa mm. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen ja ylilääkäri Nina Lindfors.
Asuntomessut: Asumisen tulevaisuus
Keskustelussa puhutaan tulevaisuuden asumisesta kolmen erilaisen tulevaisuuden asuinympäristön kautta sekä pohditaan työelämän muutosten vaikutuksia asumispaikkakunnan valintaan. Mukana keskustelemassa ovat työministeri Jari Lindström, Länsisataman projektijohtaja Outi Säntti, Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Tylli sekä Inkoon entinen kunnanjohtaja Jarl Bostöm. Keskustelun juontaa Kirsi Alm-Siira.
Asuntomessut: Rakentaminen ympäristötekona
SuomiAreenan, Asuntomessujen ja Ympäristöministeriön yhteistyössä järjestämän keskustelutilaisuuden aiheena on rakentaminen ympäristötekona. Juontajana Jaakko Loikkanen.
Asuntomessut 2018
Tallenteelta voit seurata Asuntomessujen avajaisia 6.7. ja keskustelutilaisuutta. Avaussanat lausuu rouva Jenni Haukio. Tämän jälkeen keskustelu, jossa mukana ministeri Kimmo Tiilikainen, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, ylijohtaja Hannu Rossilahti, toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen. Moderaattorina Peter Nyman.
5G
SuomiAreena Goes 5G -keskustelutilaisuus Tampereelta Frenckellinaukiolta. Keskustelun aiheena on tuleva 5G-verkko ja sen vaikutukset ja mahdollisuudet yhteiskunnalle sekä kuluttajille. Mukana keskustelemassa mm. Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sekä startup-yrittäjä Maria Ritola.
Äläs tyttö keskeytä!
Naisen asema aiheena SuomiAreena goes Akateeminen -keskustelussa.
Irti mun profiilista! - nuoret ja turvallisuus
SuomiAreena Goes Eduskunta -tilaisuudessa keskustellaan nuorista ja turvallisuudesta.Heinäkuisen SuomiAreenan teemana on turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

Osallistu

Metsähallitus on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

Telia on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

TietoEvry on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani