Sääntö-Suomi

Jussi Heikelän luotsaamassa ohjelmassa sukelletaan suomalaiseen sääntöviidakkoon. Sääntö-Suomi -ohjelmassa pohditaan erilaisia sääntöjä ja niiden noudattamista tavallisten kansalaisten kokemusten kautta. Sännnöt ovat usein tarpeellisia, mutta joskus tuntuvat myös turhilta tai jopa järjettömiltä.
Kategoria
Viihde ja komedia, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2017
Katsottavissa ulkomailla
Sääntö-Suomi, Jakso 1: Aivovammautuneen vakuutustaistelu
Jakso 1
Aivovammautuneen vakuutustaistelu
Kausi 1, 1/10. Sääntö-Suomen ensimmäisessä jaksossa Jussi Heikelän matka suomalaiseen sääntöviidakkoon alkaa lähijunassa. Hän tapaa aivovammautuneen Saara Auvisen, joka taistelee korvauksista vakuutusyhtiön kanssa. Jussi testaa myös oluen juontia terassilla ja törmää byroslaviaan. Varustelekan Valtteri Lindholm kertoo suorat sanat säännöistä, joihin on yrittäjänä törmännyt.
Sääntö-Suomi, Jakso 2: Sairaankuljetuksen kilpailutus
Jakso 2
Sairaankuljetuksen kilpailutus
Kausi 1, 2/10. Sääntö-Suomen toisessa jaksossa Jussi Heikelä ihmettelee HUS:n sairaankuljetuksen kilpailutusta, tutkii myyntirajoituksia mm. pesuaineille ja hyönteisille. Hän pääsee myös keräämään roskia Roskasakin kanssa.
Sääntö-Suomi, Jakso 3: Uimashortsikielto
Jakso 3
Uimashortsikielto
Kausi 1, 3/10. Tämän viikon Sääntö-Suomi jaksossa Jussi Heikelä tutkii omaa lempiaihettaan- shortsikieltoa uimahalleissa. Lisäksi Jussi käy ulkokanalatilalla selvittämässä sääntöjä, joihin yrittäjä törmää saadakseen esimerkiksi maataloustukia. Jussin tapaa työttömän työnhakijan ja kuulee monimutkaisesta tukiviidakosta, johon suomalainen törmää, jos jää työttömäksi. Ravintolamaailma kuhisee erilaisia sääntöjä, joista osa tuntuu hyvinkin epäloogisilta.
Sääntö-Suomi, Jakso 4: Metsästyssäännöt ihmetyttävät
Jakso 4
Metsästyssäännöt ihmetyttävät
Metsästyssäännöt ihmetyttävät monia metsästäjiä ja Jussi pääseekin metsästysporukan kanssa niitä pohtimaan. Poliisi kertoo miksi säännöissä kannattaa joskus joustaa.
Sääntö-Suomi, Jakso 5: Pysäköiminen ja alkoholilaki
Jakso 5
Pysäköiminen ja alkoholilaki
Kausi 1, 5/10. Sääntö-Suomessa Jussi Heikelä iskee tällä viikolla kuumaan aiheeseen eli alkoholiin. Myös taksilain uudistuksessa on ollut erimielisyyksiä, joten Jussi käy jututtamassa ministeri Berneriä. Liikkumisen haasteet tulee Jussille yllätyksenä, kun hän pääsee testaamaan kotikaupunkiaan pyörätuolilla liikkuen. Parkkeeraaminen herättää tunteita. Miten asia ratkaistaan silloin, kun autoilijan sana on pysäköinninvalvojan sanaa vastaan.
Sääntö-Suomi, Jakso 6: Ruokahävikki ja maakuntakaavauudistus
Jakso 6
Ruokahävikki ja maakuntakaavauudistus
Kausi 1, 6/10. Maakuntakaavauudistus ihmetyttää Satakunassa eikä kansalaiset koe saavansa ääntänsä kuuluviin. Lisäksi Jussi selvittää ruokahävikkiä ja sääntöjä jotka koskevat eläinten omistajia.
Sääntö-Suomi, Jakso 7: Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik?
Jakso 7
Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik?
Kausi 1, 7/10. Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik. Lahdessa kiistaa tulee, kun paikallinen yrittäjä ja satamapäällikkö lukevat sääntöjä eri tavalla. Jussi vierailee myös idyllisellä luomutilalla.
Sääntö-Suomi, Jakso 8: Kimppakämppä ja kaivoslaki
Jakso 8
Kimppakämppä ja kaivoslaki
Kausi 1, 8/10. Ihmetellään Kelan tulkintoja kimppakämpässä asumisesta ja tutkitaan kiemuraista kaivoslakia, joka uhkaa Lapin luontoa ja matkailua. Lisäksi tutustutaan yrittämisen liittyviin sääntöihin.
Sääntö-Suomi, Jakso 9: Somesääntöjä ja minipossuja
Jakso 9
Somesääntöjä ja minipossuja
Kausi 1, 9/10. Jussille selviää, että sääntöjä keksitään koko ajan lisää kun hän tutustuu somesääntöihin. Lisäksi hoidetaan minipossuja, tutustutaan taloyhtiöiden sääntöihin sekä vapaa-ajan asuntojen sääntötulkinoihin
Sääntö-Suomi, Jakso 10: Lapset ravintolassa ja postin luotettavuus
Jakso 10
Lapset ravintolassa ja postin luotettavuus
Kausi 1, 10/10. Jussi ihmettelee suomalaisten suhtautumista lapsiin ravintolassa. Kummallisia sääntöjä liittyy myös sähkötupakan myymiseen ja osassa ei tunnu olevan mitään järkeä. Suomen posti on maailman luetettavin vai onko?