Suomen kaunein koti

Suomen kaunein koti

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja rakastavat viettää kesänsä mökkeillen kesänviettopaikoillaan - jokainen omalla tyylillään. Mutta kenellä on koko Suomen kaunein kesäpaikka? Tämä selviää kun suosittu Suomen kaunein koti -ohjelma etsii tällä kaudella vuoden kauneinta kesämökkiä.
Kategoria
Reality ja lifestyle, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2022
Katsottavissa ulkomailla
ma klo 00.01
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 1: Skandinaaviset lomamökit
Jakso 1
Skandinaaviset lomamökit
Kausi 9, 1/12. Kauneimman kesäpaikan etsintä alkaa moderneista skandinaavisista mökeistä Paraisilla, Hämeenlinnassa ja Leppävirralla. Lauttamatkan päässä Paraisilla mökkeillään vastavalmistuneessa hirsihuvilassa, jossa on kelluva sisäkatto ja upeat merinäkymät. Näkymistä nautitaan myös Hämeenlinnan avarassa mökissä, missä tontti on siististi porrastettu järvelle. Leppävirralla vieraillaan laavumaisella saarimökillä, joka on rakennettu kauniisti luontoa kunnioittaen. Tuomareina tuttuun tapaan Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 2: Perinteiset puuverhoillut mökit
Jakso 2
Perinteiset puuverhoillut mökit
Kausi 9, 2/12. Tuomarikolmikko Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen suuntaavat Savonlinnaan ja Hämeenlinnaan kolmeen perinteiseen puuverhoiltuun suomalaismökkiin, joita on upeasti remontoitu tähän päivään. Savonlinnassa ihastellaan idyllisiä 70-luvulla rantaan rakennettuja mökkejä, joissa nautitaan mökkeilystä ilman juoksevaa vettä. Hämeenlinnassa vieraillaan raikkaasti 50-luvun henkeen sisustetussa lautamökissä.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 3: Historiaa huokuvat kesäpaikat
Jakso 3
Historiaa huokuvat kesäpaikat
Kausi 9, 3/12. Hauholla, Mynämäellä ja Alajärvellä vieraillaan kauniissa kesäpaikoissa, joissa voi aistia historian havinaa ja ihastella kauniita esineitä. Ensimmäisenä tutustutaan juhlavasti kalustettuun huvilaan Hauholla. Mynämäellä tuomarit vastaanottaa satumaisen kaunis, perinteitä kunnioittaen kunnostettu mökki. Alajärvellä mökkielämää tunnelmoidaan uutta ja vanhaa yhdistelevässä entisessä nimismiehen virka-asunnossa. Tuomareina toimivat Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 4: Kompaktit kesämökit
Jakso 4
Kompaktit kesämökit
Kausi 9, 4/12. Tuomarit Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen tutustuvat persoonallisiin ja kompaktisti toteutettuihin mökkikokonaisuuksiin upeilla rantatonteilla. Lapsiperheen kesäpaikassa Sysmässä ihastellaan kahta pikkumökkiä ja upeasti toteutettua laituria. Lokalahdella vieraillaan leikkisän kekseliäästi toteutetussa kesäparatiisissa. Jakson lopuksi matkataan Iihin saaressa sijaitsevaan ekologisesti toteutettuun moderniin kalastajamökkiin.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 5: Inspiroivat loma-asunnot
Jakso 5
Inspiroivat loma-asunnot
Kausi 9, 5/12. Tällä kertaa tuomarikolmikkomme tutustuu Iitissä, Asikkalassa ja Tervossa kolmeen moderniin ja inspiroivaan mökkiin, joissa ei ole päädytty pelkästään perinteisiin ratkaisuihin. Iitissä sijaitseva lomapaikka ravistelee suomalaisia mökkikliseitä italialaisvaikutteisine sisustuksineen. Asikkalan mökistä löytyy tutkittavaksi arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten viistoja seiniä ja useampaan tasoon asettuva ulkokatto. Tervossa nähdään persoonallisesti muotoiltu CLT-elementeistä rakennettu kekseliäs ja yllättävä mökki. Paikkoja arvioivat Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 6: Ihanat mummonmökit
Jakso 6
Ihanat mummonmökit
Kausi 9, 6/12. Tällä kertaa luvassa on punaisia tupia ja lämmintä vanhan ajan tunnelmaa kesäpaikoissa Humppilassa, Mänttä-Vilppulassa sekä Ylöjärvellä. Humppilassa vieraillaan kauniisti entisöidyssä kuivan maan mökissä. Mänttä-Vilppulassa ihastellaan aivan rantaviivasta löytyvää vanhaa saunaa. Ylöjärvellä tutustutaan purkukuntoisesta rintamamiestalosta tunnelmalliseksi mökiksi loihdittuun kesäpaikkaan. Tuomareina toimivat Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 7: Hirsimökin tunnelmaa
Jakso 7
Hirsimökin tunnelmaa
Kausi 9, 7/12. Tuomaristomme tutustuu kolmeen erilaiseen hirsimökkiin, joissa kaikissa näkyy vahvasti omistajien oma kädenjälki. Leppävirralla nähdään perinteikäs ja tunnelmallinen omassa saaressa lepäilevä mökkikokonaisuus. Ylistarossa vieraillaan kelohirsimökissä, jota ympäröi kaunis kotasauna ja itse tehty lampi. Lammilla tutustutaan pieteetillä rakennettuun mökkipaikkaan, jonka pyöröhirsinen päärakennus on kokenut tyylikkään laajennuksen. Tuomareina toimivat Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 8: Modernit kesämökit
Jakso 8
Modernit kesämökit
Kausi 9, 8/12. Tuomarikolmikko Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen suuntaavat upeille rantatonteille Mikkeliin, Lestijärvelle ja Toivakkaan arvioimaan kolmea modernia, kaikilla mukavuuksilla varustettua hirsimökkiä. Mikkelissä ihastellaan persoonallista arkkitehtuuria ja avaraa sisätilaa. Lestijärvellä tuomareita odottaa uniikilla hiekkarannalla lepäävä tyylikkäästi sisustettu rantamökki. Toivakassa tutustutaan linjakkaaseen hirsimökkiin kauniisti luontoa kunnioittavalla tontilla.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 9: Kesäkodit kaupunkimaisemissa
Jakso 9
Kesäkodit kaupunkimaisemissa
Kausi 9, 9/12. Tällä kertaa tutustutaan kauniisiin kaupunkiympäristössä sijaitseviin kesäkoteihin. Hangossa vieraillaan kahdessa vanhassa puutalossa. Entisessä rautatieläisten asuintalossa, mistä löytyy vanhaa kunnioittaen, modernilla twistillä maustettu kakkoskoti, sekä ullakkohuoneistossa, mihin on remontoitu tunnelmallinen, boho-henkisesti sisustettu vapaa-ajan koti. Raaseporissa nähdään kauniin sininen huvilamainen puutalo valoisalla verannalla. Paikkoja arvioivat tuomarikolmikko Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen.
Suomen kaunein koti: Kesämökit, Jakso 10: Uniikit kesämökit
Tulossa su 22.5. klo 21:01
Jakso 10
Uniikit kesämökit
Kausi 9, 10/12. Tuomarit Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen suuntaavat uniikkeihin arjen pakopaikkoihin Kärsämäelle, Imatralle ja Pelkosenniemelle. Maaseudun rauhasta Kärsämäeltä löytyy ihasteltavaksi ikivanha vilja-aitta. Imatralla tutustutaan Saimaalla seilaavaan kelluvaan mökkiin. Lapin erämaassa Pelkosenniemellä vieraillaan suon laidalla lepäilevässä sähköttömässä perinnemökissä.

Lisää Suomen kauneimmasta kodista

Suomen kaunein koti