The Clown and the Candyman

Neliosainen The Clown and the Candyman -dokumenttisarja (2021) saa nimensä Dean Corllilta ja John Wayne Gacyltä, joiden rikokset järkyttivät Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Dean Corll tunnettiin asuinseudullaan nimellä Candyman. Corllin perhe omisti makeiskaupan ja Deanilla oli tapana jakaa karkkia ilmaiseksi lähiseudun lapsille. John Wayne Gacy taas teki keikkaa Pogo-pellenä, esiintyen lastensairaaloissa ja hyväntekeväisyystapahtumissa. Corll ja Gacy murhasivat yhteensä yli 60 poikaa tai nuorta miestä. Aiemmin tekoja on pidetty erillisinä, mutta tuoreen dokumentin tekijä Jacqueline Bynon uskoo, että kaksikkoa yhdisti laajempi pedofiilien verkko.
Kategoria
Dokumentit, Ulkomaiset
Vuosi
2021
The Clown and the Candyman, Jakso 4: Pääpiru
Jakso 4
Pääpiru
Kausi 1, 4/4. John David Norman rakensi 1970-luvulla verkoston, joka välitti nuoria poikia heistä kiinnostuneille miehille ympäri maata. Pidätyksistä ja vankilatuomioista huolimatta hänen onnistui jatkaa toimintaansa, ja sen lonkerot ulottuivat koko maahan niin kunniallisina pidettyihin järjestöihin kuin merkittävissä asemissa oleviin henkilöihinkin. Poliisin ratsioissa löydetty mittava todistusaineisto on kuitenkin pääosin kadonnut. Sarjamurhaaja John Wayne Gacyn viimeisiä tunnistamattomia uhreja yritetään tunnistaa uuden DNA-teknologian avulla. Amerikkalainen dokumenttisarja, jossa tutkitaan 1970-luvulla tapahtuneita sarjamurhia ja niiden yhteyksiä järjestäytyneeseen pedofiilitoimintaan.
The Clown and the Candyman, Jakso 3: Verkosto
Jakso 3
Verkosto
Kausi 1, 3/4. Sarjamurhista kuolemaan tuomittu John Wayne Gacy koettaa epätoivoisesti kumota rangaistustaan ja kertoo häneen yhteyttä ottaneelle amatööritutkijalle muista pedofiiliyhteyksistä. John Normanin pyörittämä lapsikauppatoiminta oli paljastunut jo vuonna 1973, mutta mies onnistui jatkamaan toimintaansa eri puolilla maata. Toiminnan laajuus paljastuu vähitellen myös asiaan tarttuneelle journalistille. 1970-luvulla tapahtuneiden murhien selvittämistä on jatkettu vielä 2000-luvulla nykyaikaisen DNA-teknologian avulla. Amerikkalainen dokumenttisarja, jossa tutkitaan 1970-luvulla tapahtuneita sarjamurhia ja niiden yhteyksiä järjestäytyneeseen pedofiilitoimintaan.
The Clown and the Candyman, Jakso 2: Tappajaklovni
Jakso 2
Tappajaklovni
Kausi 1, 2/4. Vuonna 1978, viisi vuotta Houstonissa paljastuneen sarjamurhaajatapauksen jälkeen, kadonneen teinipojan etsintä johtaa samanlaisen tapauksen jäljille Chicagossa. Onko kyseessä matkija, vai onko murhaajilla muutakin yhteistä? Mallikansalaiselta vaikuttanut liike-elämässä ja politiikassa aktiivinen rakennusalan yrittäjä ja esiintyvä klovni John Wayne Gacy houkutteli mukaansa ja tappoi yli 30 nuorta poikaa 1970-luvulla. Amerikkalainen dokumenttisarja, jossa tutkitaan 1970-luvulla tapahtuneita sarjamurhia ja niiden yhteyksiä järjestäytyneeseen pedofiilitoimintaan.
The Clown and the Candyman, Jakso 1: Candyman
Jakso 1
Candyman
Kausi 1, 1/4. Vuonna 1973 Houstonissa Texasissa paljastui koko maata järkyttänyt sarjamurhaajatapaus, jossa pidetty, perheensä karkkikaupassa työskennellyt "Candyman" Dean Corll oli houkutellut uhreikseen kymmenittäin nuoria poikia. Muutamaa vuotta myöhemmin sama toistui Chicagossa, tekijänä "Tappajaklovni" John Wayne Gacy. Kahdeksan vuoden aikana nämä kaksi tappajaa surmasivat yli 60 poikaa. Amerikkalainen dokumenttisarja, jossa tutkitaan 1970-luvulla tapahtuneita sarjamurhia ja niiden yhteyksiä järjestäytyneeseen pedofiilitoimintaan.