Uutisextra

Uutisextra

Uutisextrassa joka viikko haastattelussa päättäjät suoraan tasavallan huipulta. Pitkä haastattelu mtv-palvelussa jo perjantai-iltana ja kompakti versio MTV3-kanavalla lauantaisin Seitsemän uutisten jälkeen.
Kategoria
Uutiset ja sää, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2022
Katsottavissa ulkomailla
Uutisextra, Vieraana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén
Vieraana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén
Vieraana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.). Koronatilanne paranee mutta hoitoalaa uhkaa henkilöstökriisi. Pitääkö korona ottaa huomioon kesän perhejuhlissa ja tapahtumissa? Miksi Lindén uskoo, että hoitajien työriita ratkeaa syksyn aikana? Miten hallitus kuittaa palkankorotusten laskun?
Uutisextra, Vieraana pääministeri Sanna Marin
Vieraana pääministeri Sanna Marin
Vieraana pääministeri Sanna Marin. Suomi lähestyy Nato-jäsenyyttä. Kuinka helppo vai vaikea tämä päätös on pääministerille, sosiaalidemokraateille ja Suomelle?
Uutisextra, Vieraana on elinkeinoministeri Mika Lintilä
Vieraana on elinkeinoministeri Mika Lintilä
Vieraana la 7.5. on elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk). Miten Suomen energiahuolto järjestetään, kun pakotepolitiikka tyrehdyttää venäläisen energian käytön?
Uutisextra, Vieraana eduskunnan puhemies ja turvallisuuspoliittisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen
Vieraana eduskunnan puhemies ja turvallisuuspoliittisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen
Vieraana eduskunnan puhemies ja turvallisuuspoliittisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen. Miten Suomen Nato-jäsenyyshakemus saadaan maaliin mahdollisimman sujuvasti? Voiko eteen tulla vielä esteitä?
Uutisextra, Vieraana puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen
Vieraana puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen
Vieraana puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen. Miten Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen puolustuskykyä? Entä mitkä ovat Ukrainan sodan opit Suomelle?
Uutisextra, Arkkipiispa Tapio Luoma Uutisextrassa: Päivi Räsäsen julistukset eivät edusta kirkon käsitystä lähimmäisen rakkaudesta
Arkkipiispa Tapio Luoma Uutisextrassa: Päivi Räsäsen julistukset eivät edusta kirkon käsitystä lähimmäisen rakkaudesta
Arkkipiispa Tapio Luoma Uutisextrassa: Päivi Räsäsen julistukset eivät edusta kirkon käsitystä lähimmäisen rakkaudesta.
Uutisextra, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari MTV:n Uutisextrassa: Suurin uhka on, että Venäjä hyökkää Suomen kriittiseen infraan
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari MTV:n Uutisextrassa: Suurin uhka on, että Venäjä hyökkää Suomen kriittiseen infraan
Vieraana Supon päällikkö Antti Pelttari. Venäjä on tehnyt hyvin selväksi sen, että se ei pidä Suomen liittymisestä Natoon. Suojelupoliisin arvion mukaan Venäjällä on intressi pyrkiä vaikuttamaan Natoa koskevaan päätöksentekoon. Supo kehottaa myös jokaista kansalaista varautumaan uhkiin, millä tavalla? Pelttari avaa myös sitä, miten ulkomaiset vakoojat toimivat Suomessa.
Uutisextra, Riikka Purra MTV:n Uutisextrassa: Nato-prosessi eduskunnassa on sekava
Riikka Purra MTV:n Uutisextrassa: Nato-prosessi eduskunnassa on sekava
Vieraana perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Perussuomalaisten johto liputtaa Nato-jäsenyyden puolesta. Onko jäsenyydellä kiire? Entä mitä perussuomalaiset tekisivät polttoaineen hinnalle?
Uutisextra, Kokoomusjohtaja Petteri Orpo MTV:n Uutisextrassa: Suomen Nato-jäsenyydellä on eduskunnassa jo riittävä kannatus – silmät ovat avautuneet
Kokoomusjohtaja Petteri Orpo MTV:n Uutisextrassa: Suomen Nato-jäsenyydellä on eduskunnassa jo riittävä kannatus – silmät ovat avautuneet
Vieraana kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Kokoomus tukee Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta mitkä ja missä ovat Nato-jäsenyyden suurimmat esteet?
Uutisextra, Vieraana puolustusministeri Antti Kaikkonen
Vieraana puolustusministeri Antti Kaikkonen
Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen vuoksi kärjistynyt Euroopan turvallisuustilanne edellyttää tuntuvaa lisäystä Suomen puolustusbudjettiin, sanoo Uutisextrassa vieraillut puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk). Kaikkonen lupaa Vesa Kallionpään haastattelussa satoja miljoonia lisärahaa jo tänä vuonna paitsi materiaalihankintoihin myös reserviläisten kertausharjoituksiin.
Uutisextra, Uutisextra
Uutisextra
Uutisextra: Hyökkäys Ukrainaan.
Uutisextra, Vieraana Varman toimitusjohtaja Risto Murto
Vieraana Varman toimitusjohtaja Risto Murto
Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ihmettelee hallituksen energiapakettia, vaikka siitä ei tullut ihan niin populistinen kuin hän pelkäsi. Bensan hinnan lisäksi Uutisextrassa käydään läpi Suomen tuoreet inflaatioluvut ja koronnousupaineet sekä niiden vaikutus kuluttajien arkeen. Lisäksi Murto kommentoi Ukrainan kriisin vaikutusta Venäjän kauppaan ja suomalaisyrityksiin. Haastattelijana on yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.
Uutisextra, Vieraana MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila
Vieraana MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila
Mistä apu maataloustuottajien hätään? Uutisextran vieraana MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.
Uutisextra, Vieraana on opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson
Vieraana on opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson
Uutisextran vieraana on opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Aiheena hallituksen haastava kevät. Parin viikon päästä pitää löytyä työllisyystoimia, joilla vahvistetaan julkista taloutta. Maaliskuussa päätetään ilmastotoimista. Hallituksen suurimmat paineet kohdistuvat kuitenkin huhtikuun kehysriiheen. Silloin hallitus päättää sopeutustoimista 370 miljoonan edestä.
Uutisextra, Vieraana tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen
Vieraana tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen
Uutisextran vieraana on tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen. Haastattelun teemoina ovat koronatoimet ja erityisesti kulttuurin ahdinko sulkutoimien keskellä. Lisäksi pureudutaan Kurvisen tulevaan matkaan Pekingin olympialaisiin. Ministerin kisamatka on herättänyt paljon keskustelua ja myös arvostelua Kiinan ihmisoikeustilanteen vuoksi. Muita aiheita ovat hallituksen vaikea kevät ja keskustan aluevaalivoiton vaikutus hallitustyöskentelyyn. Haastattelijana on yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.
Uutisextra, Vieraana  Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo
Vieraana Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo
Vieraana Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo. Sähkön hinta puhuttaa, mitä kuluttajahinnalle tapahtuu? Ja onko kallis energia pysyvä ilmiö Euroopassa? Entä haluaako Fortum jatkoa Loviisan ydinvoimalalle?