Uutisia Suomesta ja maailmalta.
Kategoria
Vuosi
2021
Katsottavissa ulkomailla
Valmet Automotive nappasi Lightyear One -sähköauton valmistuksen
Tällainen on aurinkopaneeleja hyödyntävä Lightyear One -sähköauto, jonka valmistuksen nappasi Uudenkaupungin autotehtaanakin tunnettu Valmet Automotive.
Mach 1 -nimi on palannut Mustang-mallistoon
Tältä näyttää Ford Mustangin erikoisversio Mach 1.
Maailman nopein SUV Nürburgringillä on Porsche Cayenne Turbo GT
Cayenne Turbo GT:n konepellin alta löytyy Porschen tämän hetken tehokkain 8-sylinterinen moottori. Suomessa yli 370 000 euroa maksava auto kellotti SUV-mallien uuden virallisen ennätysajan, 7:38,9 minuuttia, Nürburgring Nordschleifella.
Tässä on Mersun sähkökuormuri eActros
Mercedes-Benzin täyssähköinen kuorma-auto on nimeltään eActros.
Uuden sukupolven Opel Astra valmistetaan Saksassa
Tässä on uusi Opel Astra, joka valmistetaan Saksassa.
Muistatko Mantan? Opel tuo legendaarisen pikkusportin takaisin markkinoille
Opel Manta palaa markkinoille sähköautona.
Toto Wolff laittoi harvinaisen Mersunsa myyntiin
Mercedeksen Formula 1 -tallin päällikkö Toto Wolff on pistänyt myyntiin harvinaisen Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series -urheiluautonsa, joita on valmistettu vain 350 kappaletta. Wolff oli itse yksi neljästä kehityskuljettajasta, jotka testasivat autoa jo ennen sen esittelyä Pariisin autonäyttelyssä 2008.
Saab 9-4X -katumaasturi oli tuotannossa alle vuoden
Saabin katumaasturimalli 9-4X oli tuotannossa vuonna 2011.
Ferrari 296 GTB:stä tulossa hitti myös Suomessa
Ferrarin ladattava hybridi 296 GTB maksaa Suomessa "vain" runsaat 300 000 euroa. Pienehkön V6:n ja sähkömoottorin yhdistelmä auttaa alentamaan autoveron osuutta.
Volvon konsepti antaa esimakua tulevasta XC90-lippulaivasta
Volvon seuraavan sukupolven XC90 on täyssähköinen katumaasturi, eikä sen nimi tule enää olemaan XC90. Tämä konsepti viitoittaa tietä Volvon uudelle lippulaivamaasturille.
Tällainen on Helsingin poliisin uusin ja hienoin partiovene Ville 1
Helsingin poliisilaitoksen käyttöön luovutettiin syksyllä 2017 tuliterä monitoimipartiovene, joka sai  edeltäjänsä tapaan nimen Ville 1.
Tältä näyttää Suomen ensimmäinen täyssähköinen poliisiauto
Poliisi on saanut ensimmäinsn sähköllä kulkevan partioauton. Auto on malliltaan Mercedes-Benz eVito, ja se luovutettiin Hämeen poliisilaitokselle Lahteen 30.6.2021.
Näin vauhdikkaasti viilettää Helsingin poliisin tuhatheppainen partiovene Ville 1
Helsingin poliisin Ville 1 -partiovene on kokkolalaisen Kewatec AluBoat Oy:n rakentama 12-metrinen alumiinivene. Sen voimanlähteenä toimii Caterpillarin 13-litrainen ja tuhat hevosvoimaa tuottava moottori, jonka ansiosta Ville 1 kykenee saavuttamaan 42 solmun huippunopeuden.
Joensuusta löytyy Mersu, joka kelpasi aikoinaan Sinatrallekin
Joensuulaisen Kauko Sokkasen Mercedes-Benz 190 SL on upea ilmestys. Samanlaisen auton rattia ovat käännelleet aikoinaan myös Hollywood-suuruudet Grace Kelly ja Rita Hayworth sekä laulajalegenda Frank Sinatra.
Tässä on kesän 2021 suurin asfalttiurakka
Toukokuussa 2019 Keski-Suomessa käynnistyi valtava tienparannusurakka, kun valtatiellä 4 välillä Kirri-Tikkakoski käärittiin hihat ja ryhdyttiin rakentamaan uutta moottoritietä. Uutta asfalttia syntyy satojen tuhansien neliömetrejä.
Paul Walkerin ohjastamasta Toyota Suprasta maksettiin puoli miljoonaa dollaria
Kahdessa ensimmäisessä Hurjapäät-elokuvassa nähdystä Toyota Suprasta tuli juuri maailman arvokkain Supra, kun näyttelijä Paul Walkerin ohjastamasta autosta maksettiin 500 000 dollaria.