Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race aika-ajot: Chiba

  La 26.5. 10:00 - 11:35
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 26.5. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 26.5. 15:00 - 15:30
 • Live

  Ravit: Elitloppet

  La 26.5. 15:00 - 18:50
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 26.5. 15:30 - 15:55
Mainos

Arveluttavaa F1-sääntöä yritettiin kumota – Ferrari esti aikeet

Red Bull -talli on vastustanut kolmen moottorin sääntöön siirtymistä formula ykkösissä. Nyt Ferrari on tukahduttanut itävaltalaistiimin vastarinnan.

Ylimääräisistä moottoriosien vaihdoista johtuvat lähtöruuturangaistukset ovat aiheuttaneet hämmennystä F1-sarjassa lähivuosina. Ensi kaudella tilanne uhkaa olla vieläkin vaikeampi, sillä uuden säännön mukaan jokaisen kuskin tulee selvitä kaudesta kolmella moottorilla nykyisen neljän sijaan.

Lähteiden mukaan Red Bullin tallipomo Christian Horner on yrittänyt kerätä taakseen yhtenäistä rintamaa uutta sääntöä vastaan, mutta Ferrari teki selväksi Brasilian GP:n yhteydessä järjestetyssä strategiakokouksessa, ettei se suostu enää perääntymään.

Ferrari perusteli vastarintaa sillä, että se on jo uhrannut aikaa ja resursseja siihen, että sen moottorit kestävät ylimääräisen rääkin ensi kaudella. Säännön kumoamisen yrittäminen olisi vaatinut jokaisen tallin hyväksynnän.

Myös maailmanmestari Lewis Hamilton on kritisoinut Hornerin tapaan uutta sääntöä.

– En pidä ideasta lainkaan, mielestäni se on syvältä. Meidän pitäisi pystyä puristamaan enemmän. F1:stä puuttuvat pyrähdykset, Hamilton sanoi Brasilian kisan jälkeen.

Lähde: motorsport.com

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme