Mainos
 • Live

  Ravit: Toto4

  Ma 28.5. 19:00 - 20:35
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 28.5. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 28.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 29.5. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 29.5. 19:25 - 19:30
Mainos

F1-pomon työryhmä nimesi työnsä avainkohtia: “Haluamme päästä eroon arvattavuudesta”

F1-sarjan urheilujohtajan Ross Brawnin kokoama työryhmä keskittyy kolmeen avainkohtaan kehittäessään tulevien kausien autojen suorituskykyä, kertoo työryhmän jäsen Pat Symonds.

Brawnin työryhmän tavoitteena on kohentaa kisojen viihdearvoa. Urallaan muun muassa Renault’n ja Williamsin teknisenä johtajana työskennellyt Symonds kertoo, että työryhmä on määritellyt autoissa kolme tärkeintä aluetta, joihin se jatkossa keskittyy.

- F1-sarjan tekniset säännöt on jaettu 21 eri ryhmään. Kun käymme niitä läpi, niin voimme nähdä, että jotkut niistä eivät ole kovin oleellisia kisojen spektaakkelille. Siksi halusimme nimetä kolme suorituskykyyn vaikuttavaa pääkohtaa, Symonds kertoi.

Symonds listaa työryhmän keskittyvän sääntöremontissaan auton aerodynamiikkaan, voimayksikköön ja iskunvaimennukseen. Teknisten seikkojen ohella myös tallien kulut ovat työryhmän asialistalla korkealla.

- Meidän täytyy tarkastella kustannuksia, koska ne tekevät kauempana takana taisteleville talleille vaikeaksi saada aikaan mitään vaikutusta kärkitalleihin, Symonds painotti.

- Haluamme päästä eroon arvattavuudesta. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana pahimpia ovat olleet ne ajat, joilloin tulokset olivat ennalta-arvattavia. Meillä on ollut hieman tätä Mercedeksen dominoinnin kanssa, mutta parin viimeisen vuoden aikana emme sentään ole tienneet, kumpi kuljettajista voittaisi, Symonds sanoi.

- Haluamme keskittyä spektaakkeliin, visuaaliseen näyttävyyteen ja haluamme tunnustaa kuljettajan arvon. Meidän täytyy myös perehtyä kisaa paikanpäällä seuraavan yleisön ja televisioyleisön ongelmiin, koska näillä on erilaiset vaatimukset.

- Meidän on myös paneuduttava kisaviikonlopun tarjoamaan kokemukseen. Enää ei riitä, että ajattelemme ainoastaan sitä, mitä tapahtuu sunnuntaina, Symonds kiteytti.

Lähde: motorsport.com

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme