Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race aika-ajot: Chiba

  La 26.5. 10:00 - 11:35
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 26.5. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 26.5. 15:00 - 15:30
 • Live

  Ravit: Elitloppet

  La 26.5. 15:00 - 18:50
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 26.5. 15:30 - 15:55
Mainos

Ferrari-sopimuksesta julki kovia yksityiskohtia – Ricciardo tyrmää silti kaikki väitteet

Samaan aikaan, kun Red Bull -kuski Daniel Ricciardo kiistää yhä kaikki huhut esisopimuksestaan Ferrarin kanssa, tietoja osapuolten välisistä neuvottelupykälistä liikkuu kansainvälisessä mediassa.

MAINOS

Azerbaidzhanin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 10.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Azerbaidzhanin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Britannian Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Mark Hughes kirjoitti jo viime viikonloppu Motor Sport -lehden kolumnissaan erittäin tarkkoja yksityiskohtia Ricciardon ja Ferrarin välisestä aiesopimuksesta, jossa kuski on varattu mahdollisesti kesäkuun loppuun asti neuvotteluihin vain italialaistiimin kanssa.

Ricciardon on huhuttu neuvottelevan siirrosta Kimi Räikkösen tilalle Ferrarille ensi kaudesta lähtien. Ferrari ei ole toistaiseksi kommentoinut Räikkösen jatkoa tai muita suunnitelmiaan millään tavalla.

– Sopimusehtoja on montaa tyyppiä, mutta tämän sanotaan olevan voimassa molemmin puolin tiettyyn päivään (mahdollisesti 30. kesäkuuta) asti. Siihen asti kumpikin osapuoli voi virallisesti neuvotella toistensa kanssa, Hughes kirjoittaa.

– Koska kuljettaja on täysin sulkenut itsensä pois markkinoilta siksi ajaksi, tiimi (tässä tapauksessa Ferrari) omistaa neuvotteluoikeudet hänen vuoden 2018 jälkeisistä palveluksistaan, asiantuntija jatkaa.

– Hänelle myös maksetaan palkkio. Tästä hetkestä siihen päivään asti hän ja Ferrari voivat neuvotella tulevaisuuden sopimuksesta. Tämä on varsin perinteinen käytäntö formula ykkösissä.

Ricciardolta kysyttiin aiesopimuksesta Ferrarin kanssa torstaina, kun kuskit kokoontuivat Azerbaidzhanin Bakussa viikonlopun kisan lehdistötilaisuuksiin. Hän tyrmäsi täysin minkäänlaisen keskustelun Ferrarin kanssa.

– Se ei ole totta. Voin sanoa sen, Ricciardo tokaisi.

– Olen keskustellut vain Red Bullin kanssa. Olimme viime vuonnakin aika avoimia toisillemme. Olen tietoinen huhuista, mutta mitään muuta ei ole ollut, ainakaan tähän asti, hän jatkoi.

Red Bullin tallipomo Christian Horner sanoi aiemmin tällä viikolla, että tiimi antaa Ricciardolle elokuuhun asti aikaa päättää jatkostaan. Tallilla on voimassa oleva sopimus Max Verstappenin kanssa, mutta myös esimerkiksi Renault’lle lainatun Carlos Sainzin ja lupaavasti Bahrainissa ajaneen Pierre Gaslyn kanssa.

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme