Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race R 14: Chiba

  Su 27.5. 08:00 - 09:05
 • Live

  Red Bull Air Race R 8: Chiba

  Su 27.5. 10:00 - 11:05
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  Su 27.5. 14:30 - 15:00
 • Live

  Ravit: Elitloppet

  Su 27.5. 15:00 - 19:00
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  Su 27.5. 15:00 - 15:30
Mainos

Häkkinen hämmästyi kisavoittaja Vettelin työtavasta – Mersu-pomo muisteli koulukuntien törmäystä

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff muisti tarinan Mika Häkkisestä, kun häneltä kysyttiin nykyisten F1-kuskien työskentelytyyleistä ja -tavoista.

F1-tähtien työskentelytavat ovat nousseet esille muun muassa kuluvan kauden alkupuolella, kun Ferrarin Sebastian Vettel ja Mercedeksen Lewis Hamilton ovat taistelleet tiukasti MM-johdosta. Vettel tunnetaan jokaisen yksityiskohdan millintarkasta analysoinnistaan, kun Hamilton tuntuu luottavan enemmän vaistoihinsa. Myös kaksikon radan ulkopuolinen elämä poikkeaa paljon toisistaan.

Wolff selvitti Hamiltonin työskentelyä Daily Mailin haastattelussa. 

– Jotkut ihmiset istuvat tuntikaupalla kokouksissa. Hän tekee työnsä omassa rauhassa kotonaan tai lentokoneessa. Hän on löytänyt tavan rentoutua, päästä irti formula ykkösistä, ja tulla sitten takaisin keskittyneenä, Wolff toteaa.

Tämä toi Wolffin mieleen erään tarinan Mika Häkkisestä ja Sebastian Vettelistä.

– Muistan kun lensin Mika Häkkisen kanssa muutama vuosi sitten pois Shanghain kisasta, jonka Vettel oli voittanut. Seb istui siinä ja kirjoitti muistivihkoonsa jatkuvasti. Sanoin Mikalle: "Kaveri voitti ja tekee silti noin paljon hommia".

– Mika, kokenut kahden maailmanmestaruuden voittaja, sanoi, että jos hän oli tehnyt asiat Vettelin tavalla, hän olisi menettänyt luontaisen kykynsä käsitellä tilanteita autossa. Hän ei halunnut pilkkoa suoritustaan miljoonaan osaan. Hän halusi tuntea auton luonnollisella tavalla. Myös Lewis on tällainen. Jokaisen on vain löydettävä oma tapansa työskennellä, Wolff summaa.

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme