Mainos
 • Live

  Moto3: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 06:30 - 07:25
 • Live

  MotoGP: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 08:05 - 09:05
 • Live

  Moto2: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 09:05 - 10:05
 • Live

  La Liga: Real Madrid - Levante

  La 20.10. 13:55 - 15:55
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 20.10. 15:00 - 18:00
Mainos

Lewis Hamilton sai synninpäästön – vika ei ollut kuljettajassa

Lewis Hamilton koki Hockenheimin aika-ajoissa karmean pettymyksen oltuaan hydrauliikkavian takia vasta 14:s. Mercedeksen moottoriurheilupomo Toto Wolff ilmoitti, ettei Hamiltonia voinut syyttää.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton oli ennen teknistä vikaa osunut kovalla vauhdilla reunukseen. Tämä johtui Wolffin mukaan ohjaustehostinviasta.

– On aina vaikeaa kartoittaa syitä ja seurauksia. Näimme edellisellä kierroksella, että hän ajoi leveäksi radan sisällä auton ylikuormituksen takia. Seuraavalla kierroksella hän ajoi reunuksen yli. Hydrauliikkavika aiheutti ohjaustehostinvian ja ohjaustehostinvika aiheutti näyttävän ajautumisen reunuksen yli. Ne olivat kaksi erillistä asiaa.

Kolme viikkoa sitten Itävallan kisassa molemmat Mercedes-kuljettajat keskeyttivät hydrauliikkavikojen takia. Nekään ongelmat eivät johtuneet kuljettajien toiminnasta.

– Ongelmia koettiin Itävallassakin. Ei pelkästään meidän autoissamme, vaan muissakin autoissa. Mutta ennen kuin erittelen asiat, haluan tehdä selväksi, etten pysty kertomaan syytä autoon kohdistuneesta ylikuormituksesta. Mutta Lewisin ajamisesta se ei johtunut.

Wolff painottaa, ettei tutkimuksissa ole ilmennyt seikkoja, että Hamiltonin ajo itsessään olisi aiheuttanut lauantaina koettua teknistä vikaa.

– Etsimme aina syitä ongelmiin. Hän oli sitä mieltä, että ”ehkä minä aiheutin ongelman” ja itse olimme sitä mieltä, että ”ehkä me aiheutimme ongelman”. Selvitämme ongelman syytä parhaillaan. Se on jo selvillä, ettei yhtäkään yksityiskohtaa ole löytynyt siitä, että ongelman olisi aiheuttanut kuljettaja.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme