Mainos
 • Live

  Jääkiekkostudio

  Ti 16.10. 18:30 - 18:55
 • Live

  Champions Hockey League: Tappara - Djurgården

  Ti 16.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: JYP - HC Lugano

  Ti 16.10. 18:55 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Skellefteå - HIFK

  Ti 16.10. 19:20 - 21:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 16.10. 19:25 - 19:30
Mainos

Räikkönenkin hämmentyi – omat ja vieraat haukkuivat Verstappenin rangaistuksen lyttyyn

Max Verstappenin saama viiden sekunnin aikarangaistus Yhdysvaltain GP:n lopulla oli kuuma puheenaihe.

Verstappen pääsi Kimi Räikkösen ohi kolmanneksi päätöskierroksella toiseksi viimeisessä mutkassa. Kisan tuomaristo kuitenkin vei hollantilaisen palkintosijan rankaisemalla häntä, koska he katsoivat Verstappenin oikaisseen mutkassa. Näin Räikkönen pääsi ruiskuttelemaan kuohuvaa kolmannelle palkintokorokkeelle.

– Minulla ei ole mitään hajua, mitä Verstappenin kanssa tapahtui ja miksi hän sai rangaistuksen. En tiedä yhtään mitä hänelle tapahtui muuta kuin sen, että hän pääsi minun ohitseni toiseksi viimeisessä mutkassa. Olin tietysti pettynyt heti kisan jälkeen, kun luulin olevani kolmas, mutta Maxilla oli jotain. En nähnyt tilannetta, en tiedä mihin hän meni, Räikkönen sanoi kisan jälkeen Autosportin mukaan.

Räikkönen myönsi, että Red Bull -kuskin hyökkäys pääsi yllättämään.

– Näin hänet peileistäni ja yritin hidastaa jo aiemmissa mutkissa. Ajattelin, että minulla on mutka hoidossa, ja yhtäkkiä hän olikin siinä. Yllätyin vähän, olin vihainen, kun hän pääsi ohi, Räikkönen sanoi.


Red Bullin leiri kävi rangaistuksesta kuumana. Tuomariston perusteluiden mukaan aikasakko tuli, koska Verstappenin auton kaikki renkaat menivät radan ulkopuolelelle "ainakin puolella metrillä", ja hän sai näin hyötyä tilanteessa.

– Autoja meni radan ulkopuolella koko kisan ajan, eikä niistä seurannut mitään. Minusta on uskomattoman ankaraa antaa Maxille rangaistus, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi Sky Sportsille.

Verstappen menetti vuosi sitten Meksikossa palkintosijan samankaltaisesta syystä, tuolloinkin taistelussa Ferraria vastaan.

– Tämä on väärin. Me tarkistamme asian, mutta minusta se oli rehtiä ja kovaa kilvanajoa. Tuo oli huono tuomio, Horner totesi.

Myös kilpailevan tallin Mercedeksen johtokuntaan kuuluva Niki Lauda oli äimistynyt Verstappenin rangaistuksesta.

– Tämä oli huonoin tuomio, jonka olen koskaan nähnyt. Hän ei tehnyt mitään väärin. Me olemme kilpailijoita, emme ole tavallisella tiellä. On naurettavaa, että laji tuhotaan tällaisilla päätöksillä.

Lauda ihmetteli sitä, että yhteisissä kokouksissa on sovittu, että tuomarit puuttuvat tilanteisiin, jotka ovat vaarallisia.

– Tämä on yksinkertaista, jos kuskit osuvat toisiinsa ja menevät ympäri, vain silloin tuomarit puuttuvat. Tämä (keskustelu) käytiin alkuvuodesta, Lauda hämmästeli.


Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme