Mainos
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Azerbaidzhan

  Pe 27.4. 11:55 - 13:40
 • Live

  ATP Tennis: Barcelona / Puolivälierät

  Pe 27.4. 13:30 - 20:00
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 2 / Azerbaidzhan

  Pe 27.4. 15:55 - 17:40
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 27.4. 19:00 - 20:35
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 27.4. 19:25 - 19:30
Mainos

"Täysin epäreilua" – Bottas lataa suorat sanat turva-autopäätöksen ajankohdasta

Valtteri Bottas menetti Kiinan GP:n voiton sen seurauksena, kun kilpailunjohto lähetti turva-auton radalle Red Bullia suosineena hetkenä.

Videolla näkyy hyvin, kuinka Bottas ja Vettel ehtivät ajaa varikon ohi turva-auton viivästymisen takia. Red Bullit säntäävät välittömästi varikolle.

Kärkipaikalla ajanut Bottas koki menettäneensä voiton. Hän ei voinut kurvata varikolle renkaidenvaihtoon, koska oli juuri ohittanut radalla varikon sisäänmenon, kun tieto turva-autosta tuli. 

- Turva-autotilanteessa minulla ei ollut mahdollisuutta tulla varikolle, koska olin jo ohittanut turva-autolinjan. Se oli sääli. Taaempana tulleilla autoilla oli se mahdollisuus ja he pystyivät hyötymään, Bottas totesi F1-sarjan haastattelussa.

Bottas ihmettelee, miten turva-autopäätös tehtiin niin huonolla hetkellä, koska turva-auton kanssa odoteltiin muutenkin tavanomaista pidempään.

- Menimme sen kohdan ohi jo kahdesti. Oli ilmeistä, että radalla oli sirpaleita. Kun turva-auton kanssa kerran odoteltiin, niin miksei sitä laitettu radalle sellaisena hetkenä, joka olisi ollut reilu kaikkien kannalta? Bottas kysyi.

Bottas ei ymmärtänyt kilpailunjohdon ajattelua turva-auton ajoituksen kanssa.

- Se oli täysin epäreilua minun ja Sebastian Vettelin kannalta, ettei meillä ollut vaihtoehtoja, kun taas kaikilla takana tulleilla autoilla oli mahdollisuus joko käydä varikolla tai jatkaa radalla. 

Red Bullin Daniel Ricciardo kävi turva-autotilanteessa varikolle hakemassa tuoreet renkaat,  ohitti niiden tuoman nopeusedun myötä edellään ajaneet ja nappasi voiton.

Bottaksella on nyt kaksi peräkkäistä kakkossijaa.

- Olen tyytyväinen ja tyytymätön. Haluan voittaa kisoja. Sekä viime viikonloppuna että tänä viikonloppuna oltiin tosi lähellä. Se on huonoin tunne, kun voiton melkein saa, muttei saakaan. Mutta se tekee minut entistäkin nälkäisemmäksi, Bottas sanoi. 

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme