Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 25.9. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 25.9. 19:25 - 19:30
 • Live

  La Liga: Espanyol - Eibar

  Ti 25.9. 20:55 - 22:55
 • Live

  La Liga: Real Sociedad - Rayo Vallecano

  Ti 25.9. 21:55 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 25.9. 22:25 - 22:35
Mainos

Alppihiihtotragedia nosti lajin realiteetit synkästi esille – "Riskin eliminointi mahdotonta"

Ranskalaisen David Poissonin kuolema 35-vuotiaana on otettu alppihiihtopiireissä järkytyksellä vastaan.

Poisson kuoli harjoitusturmassa Kanadan Nakiskassa maanantaina. Paikallisten viranomaisten mukaan Poisson syöksyi turvaverkkojen läpi ja osui puuhun. Lääkintähenkilöt totesivat hänet kuolleeksi paikan päällä.

Vuoden 2013 MM-syöksyn pronssimitalisti harjoitteli Nakiskassa tulevia Pohjois-Amerikan maailmancup-kisoja varten. Alueen hiihtokeskuksissa työskentelevä Matt Mosteller selvitti, että rinne on auki tähän aikaan vuodesta vain ammattilaskijoiden harjoittelua varten.

– He huolehtivat omista harjoituksistaan, merkkaavat ratansa, he tekevät kaiken itse. He ovat huipputason urheilijoita valmistautumassa kisoihin, Mosteller kommentoi CBC:lle.

– On musertavaa, että tämä tapahtui. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat hänen perheensä luona Ranskassa.

Poissonin kuolema muistutti alppihiihtopiirejä myös maailmanmestari Regine Cavagnoud'n onnettomuudesta. Cavanoud kuoli aivovammaan 31-vuotiaana, kun hän törmäsi harjoituksissa toisen laskijan kanssa lokakuussa 2001. 

Entinen syöksylaskutähti Luc Alphand muistutti Poissonin traagisen uutisen kuultuaan lajin luonteesta.

– Olemme sokissa.

– Tuollaista ei voi selittää. Riskin täydellinen eliminointi syöksylaskussa on mahdotonta. Yrität unohtaa riskin aina kun lähdet rinteeseen, muuten ei kannata edes laskea. Voimme vain toivoa, että David oli onnellinen laskiessaan, Alphand kommentoi L'Equipelle. 

"Hyvä mies, peto rinteessä"

Poissonin kuolema on järkyttänyt kanssalaskijoita ja lajipiirejä. Ranskalaisen perhe on saanut lukuisia tukiviestejä surun keskellä.

– Lähetän rakkautta ja tukea Poissonin perheelle, tiimille ja koko hiihtoyhteisölle...Davidin traaginen onnettomuus tuntuu syvimmällä mahdollisella tasolla, kanadalainen olympiavoittaja Kerrin Lee-Gartner viestitti Twitterissä.

– Surunvalitteluni menevät varsinkin hänen perheelleen, ystävilleen ja kaikille hänen rakkailleen, kanadalainen olympiakävijä Kelly VanderBeek kirjoitti.

Myös yhdysvaltalainen aktiivilaskija Steven Nyman muisti Poissonin perhettä ja ystäviä.

– Hän oli hyvä mies, peto rinteessä ja hyvä ystävä. Tulen ikävöimään häntä, kuten koko maailmancup-kiertue, Nyman kommentoi.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme