Mainos
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / 3. kierros

  Pe 17.8. 18:00 - 19:55
 • Live

  Ravit: Toto5

  Pe 17.8. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 17.8. 19:25 - 19:30
 • Live

  ATP Tennis 1000: Cincinnati / 3. kierros ja Puolivälierät

  Pe 17.8. 19:50 - 05:28
 • Live

  La Liga: Girona - Valladolid

  Pe 17.8. 21:10 - 23:10
Mainos

Rukajärvi toivoo olympialaisiin pientä etua – "Mutta se lisäisi loukkaantumisriskiä"

Lumilautailun suomalaiset olympiatoivot Enni Rukajärvi ja Roope Tonteri puhuvat lajistaan veteraanin äänenpainoin. Se kuvaa lumilautailun rivakkaa kehitystä, sillä molemmat ovat iältään vielä vuosien päässä kolmestakymmenestä.

Rukajärvi, 27, on siunaillut viime vuodet, miten lajin huipulle puskee vuosi vuodelta uusia nuoria. Taso on noussut, mutta Rukajärvi jatkaa tukevasti maailman ketterimpien joukossa.

Rukajärvi on slopestylen maailmanmestari vuodelta 2011 ja 2014 olympialaisten hopeamitalisti. Uudessa olympialajissa big airissa hän ponnisti MM-hopeaa viime keväänä.

–  Slopestyle varmaan, Rukajärvi pohdiskelee kysyttäessä olympiakauden päälajiaan.

–  Mutta ei niin väliä. Molemmat ovat samalla tasolla.

Hypyissä hiottavaa

Tasan vuosi sitten Rukajärvi lähti kauteen tavoitteenaan viritellä big airissa caba-ysi ja caba-tonni kilpailukuntoon. Caba-tonni teettää töitä edelleen.

–  Kokeilin sitä muutamassa kilpailussa. Mutta nyt siihen pitäisi saada varmuutta. Se on yksi tavoite ennen olympialaisia.

Olympialaisista on tullut myös lumilautailijoille selkeä olympiavuoden päätavoite. Jopa lajin oma tapahtuma, tammikuussa järjestettävä X-Games palvelee olympiatavoitetta.

– Olympialaiset on pääkisa, koska se saa niin isosti huomiota. X-Gamesissa on tosi isot hyppyrit, joten moni ottaa sen harjoitusten kannalta, Rukajärvi uskoo.

Sekä Rukajärvi että Tonteri laskevat, että vaikeista oloista olisi heille kokemuksen ansiosta etua olympialaisissa.

–  Vaikeat olot vaikuttaisivat eniten epävarmoihin ja kokemattomiin laskijoihin. Tavallaan se olisi minulle etu, mutta samalla se lisäisi loukkaantumisriskiä, Rukäjärvi muistuttaa lajin vaaroista.

Suomen olympiajoukkueen ensimmäinen valintapäivä on 19. joulukuuta. Joukkuetta täydennetään 24. tammmikuuta. Pyeongchangin talvikisat järjestetään 8.–25. helmikuuta 2018.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme