Mainos
 • Live

  ATP Tennis: Barcelona

  Ti 24.4. 12:00 - 19:00
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.4. 19:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 24.4. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 24.4. 22:25 - 22:36
 • Live

  ATP Tennis: Barcelona

  Ke 25.4. 12:00 - 19:00
Mainos

Anne Kyllönen nöyränä työntekoon myrskyn jälkeen – ”En halua kuunnella muiden kommentointia”

Lahden MM-kisoissa myrskyn Suomen hiihtomaajoukkueessa nostattanut Anne Kyllönen palaa matalalla profiililla maajoukkueeseen uuden maastohiihtokauden alla. OIympialaiset eivät vielä pyöri mielessä, sillä oman kunnon ja kisapaikan löytämisessä riittää alkukaudeksi riittävästi haastetta.

Kyllönen avautui viime talvena heikosti sujuneiden MM-hiihtojen aikana julkisesti mielestään epäreilusta huoltopolitiikasta maajoukkueen sisällä. Hän koki jääneensä liian vähälle huomiolle suksihuoltonsa kanssa, mikä näkyi auttamatta ladulla.

Kauden jälkeen alkoikin tapahtua. Kyllönen päätti ottaa Ari Marjetan uudeksi suksihuoltajakseen Are Metsin tilalle. Myös henkilökohtainen valmentaja vaihtui, kun entisen maajoukkuevalmentajan Magnar Dalenin paikan Reijo Jylhä, joka toimii myös koko maajoukkueen päävalmentajana sekä naisten valmentajana.

– Minulle on aina toiminut hyvin se, että maajoukkuevalmentaja on vastannut harjoittelustani. Se oli luonnollinen siirtyminen. Keskustelimme siitä Reijon kanssa ja näin päätimme, Kyllönen kertoi keskiviikkona palattuaan kahden viikon leiriltä Itävallan Ramsausta.

Jylhä pudotti MM-kisoissa Kyllösen pois naisten viestihiihdosta, mutta valitsi tämän heti arvokisarupeaman jälkeen mukaan Norjassa jatkuneen maailmancupin kilpailuihin. Sen isompia kurinpitotoimia ei tarvittu. Kyllösen mukaan asiat on nyt puitu selviksi.

– Kaikki on kunnossa ja hyvin siltä osin. Se asia on ok, Kyllönen vakuuttaa niin henkilökemioiden kuin suksihuollon osalta.

Kajaanilaisen tekemiset ja sanomiset ovat nousseet puheenaiheeksi ennenkin, mutta kotikisoihin kohdistunut huomio teki Kyllösestä hetkessä varsinaisen kohuhiihtäjän. Jokaisella tuntui olevan mielipide Anne Kyllösestä.

– Minä olen aika hyvä sulkemaan asioita pois. En pyri kuuntelemaan enkä halua kuunnella muiden kommentointia, koska he eivät tiedä, miten olen treenannut. Tärkeintä, että itse tietää, mitä on tehnyt ja miten asiat ovat, Kyllönen vastaa.

Olympiapaikka on ansaittava

Kyllönen haki MM-pettymyksensä jälkeen hyvää lopetusta kaudelleen suuntaamalla rankalle Kanadan-kilpailumatkalle, josta ei uutta nostetta kuitenkaan löytänyt. Moni ihmetteli hänen valintaansa, sillä kaikki suoritukset näyttivät huutavan aikalisää.

– Halusin vielä kilpailla, kun oli mahdollisuus. Minulla oli kuuman ryhmän paikka ja halusin käyttää sen. En kokenut, että siinä kohtaa olisi mikään lepokaan auttanut, kun SM-kisat ja kaikki olivat vielä jäljellä, joten sen aika oli sitten myöhemmin, Kyllönen perustelee.

– Olen aina kilpaillut paljon ja se on sopinut minulle silloin, kun olen ollut hyvässä kunnossa. Jos taas kausi ei lähde rullaamaan hyvin, niin silloin pitää miettiä, mitä tehdään. Jos kaikki sujuu hyvin, olen pystynyt kilpailuiden kautta nostamaan tasoa, hän jatkaa.

Ramsaun lumileiri onnistui Kyllösen mukaan hyvin, mutta seuraavat viikot näyttävät suuntaa alkukauden kunnon löytymisessä. Seuraavaksi olisi päästävä jatkamaan lumella harjoittelua Vuokatin maisemissa. Viime kauden vaikea lopetus saattaa näkyä 29-vuotiaan hiihtäjän odotuksissa tulevaan lähdettäessä, sillä olympiatalven tavoitteista ei juurikaan puhuta.

– En ole kauheasti miettinyt vielä niitä latuja. Kyllä minulla on sitä ennen vielä tekemistä oman kunnon kanssa, että pääsen kaikin puolin tasapainoon leirien kautta ja pystyn lunastamaan myös paikkani olympialaisiin.

– Lähden ihan kisa kerrallaan. Lähdetään ihan siitä Suomen cupista kerimään tätä hommaa uudelleen. Toivottavasti pystyisin palauttamaan kunnon ja oman tason. Se on prioriteetti numero yksi, Kyllönen jatkaa.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot