Mainos
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  Su 22.7. 14:30 - 15:00
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  Su 22.7. 15:00 - 15:30
 • Live

  Formula 1 Lähtösuora

  Su 22.7. 15:30 - 15:55
 • Live

  Formula 1: Saksan osakilpailu

  Su 22.7. 15:55 - 18:10
 • Live

  Formula 1: Saksan osakilpailu

  Su 22.7. 15:55 - 18:10
Mainos

Hakolalla olympiasprintin jälkeen pohdittavaa – "Kyllä minun sisälläni pieni nylkky asuu"

Marraskuussa Rukalla maailmancupin kautensa avaavat sprinttihiihtäjät joutuvat antamaan näyttöjä talven olympialaduilla heti ensimmäisinä kisaviikkoina. Ristomatti Hakola tiedostaa tilanteen, mutta aikoo silti startata kauteen askel kerrallaan.

Viime huhtikuussa vapaalla hiihtotavalla 30 kilometrin SM-kullan vienyt Hakola suunnittelee yhä lajivalikoimansa laajentamista, mutta päälajin häämöttäessä Pyeongchangin olympialaisissa nuo suunnitelmat saavat vielä odottaa.

– Perinteisen sprintti on meikäläiselle vielä vahvempia matkoja. Olympiarenkaat vielä taustalla, niin en oikein parempaa keksi, Hakola hehkuttaa.

– Kyllä se sprintti on olympialaisissa päämatka, mutta katsotaan päivä kerrallaan. Mennään sitä, mikä kulkee.

Koska olympiasprintti hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla, ainoat vastaavat näyttöpaikat löytyvät marraskuun lopusta Rukalta, viikkoa myöhemmin Norjan Lillehammerista sekä aivan valintojen viime metreiltä Slovenian Planicasta. Lokakuun lopun Vuokatin Suomen cupin kisa käydään vapaalla, kuten myös joulukuun maailmancup Davosissa ja tammikuun SM-sprintti Vantaalla.

– Marras-joulukuussa pitäisi vähän kapulan liikahtaa, Hakola vahvistaa, mutta kertoo, ettei valinta-aikataulu ole toistaiseksi juurikaan vaikuttanut harjoitteluun.

– Ihan perusharjoittelua on vielä ollut. Totta kai Rukalle haetaan jo kuntoa.

Paikka auki viestijoukkueessa

26-vuotias Hakola ei silti aio koko uraansa viettää sprinttihiihtäjänä. Hän on tehnyt jo onnistuneita kokeiluja pitemmille matkoille.

– Sitten kun harjoitusvuosia tulee lisää, niin kyllä se pidemmänkin matkan hiihto kehittyy siinä. Kyllä minun sisälläni aina pieni nylkky asuu, Hakola nauraa.

Sami Jauhojärven lopettaminen on avannut myös yhden paikan arvokisojen viestijoukkueesta. Hakola oli viime kaudella mukana Ulricehamnin ankkuriosuudella, mutta kaatuminen vei tuossa kisassa paikan kärkijoukossa.

Hakola uskoo valmennusjohdon löytävän sopivat viestinviejät kauden henkilökohtaistenkin kisojen perusteella.

– Luulen, että valmentajat näkevät, kuka on kunnossa ja kuka ei. Kyllä sen aina pystyy normaalimatkoilta päättelemään, hän toteaa.

Maastohiihdon maailmancup starttaa 24. marraskuuta Rukalta.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme