Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 17.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Champions Hockey League: Mountfield HK - Kärpät

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Yunost Minsk - TPS

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Isometsä: Iivo Niskasen käytettävä harkintaa maailmancupissa – TOP3:een uusi norjalaistähti

Matti Heikkinen on Suomen miesten maastohiihtomaajoukkueen ykköspyssy alkavalla maailmancup-kaudella, arvioi C Moren asiantuntija Jari Isometsä. Ristomatti Hakolalta Isometsä odottaa vahvaa läpimurtoa.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

C More näyttää kauden aikana yli 160 suoraa lähetystä hiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kisoista. 

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Maailmancup käynnistyy Rukalla tulevana viikonloppuna. Ohjelmassa on kolme kisaa: perinteisen sprintti, perinteisen 15 kilometriä ja 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla.

Naisten puolella Isometsä nostaa Krista Pärmäkosken maailmancupin voittajaehdokkaaksi, mutta miehissä Suomelta puuttuu Pärmäkosken kaltainen monipuolisuusihme.

– Matti Heikkinen on vahvin korttimme. Matin mahdollisuudet kokonaiscupin voittoon katoavat sprinttihiihdon heikkouteen. Viime kaudella Matti oli viides, ja se on lienee maksimisijoitus tälläkin sesongilla. Yksittäisissä kisoissa Matti taistelee joka kerta palkintopallisijoituksista, Isometsä arvioi.

Toinen menestystoivo on 15 kilometrin maailmanmestari Iivo Niskanen.

– Iivo voittaa todennäköisesti jonkin osakilpailun. Hän on perinteisen hiihtotavan mies, ja se antaa paljon vähemmän mahdollisuuksia kuin mitä on molempien tyylien taitajilla. Siksi Iivon kilpailukalenteri luodaan tarkasti. Pyritään hiihtämään niitä kisoja, joissa on mahdollisuus menestyä – tai näin ainakin pitäisi tehdä, Isometsä linjaa.

Hakola huipulle?

Myös Ristomatti Hakola on kiinnostava suomalaisnimi. Sprinttiin erikoistunut Hakola hiihti uransa parhaan sijoituksen Lahden MM-sprintissä ollen kuudes, mutta nyt Isometsä odottaa 26-vuotiaalta ilopilleriltä näyttöjä myös pidemmillä matkoilla.

– Hakolan läpimurtoa odotetaan. Hän pystyy tarvittaessa hiihtämään kaikkia matkoja. Koneen koko vain mietityttää eli riittääkö kyky maailman huipulle? Ensi kausi näyttää pitkälti suuntaa.

Yksi asia miesten maajoukkueessa Isometsää harmittaa: esimerkiksi Johanna Matintalon kaltaisia nuoria lupauksia ei ole näköpiirissä. Tämä näkyy varsinkin sprinttijoukkueessa.

– Sprinttijoukkue on tasainen, mutta potentiaalinen palkintopallimies puuttuu. Lisäksi Suomen miessprinttihiihtäjät ovat aika iäkkäitä. Matias Strandvall, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä ja Toni Ketelä ovat muodostaneet rungon monta vuotta.

Ustjugov, Sundby vai nuori Kläbo?

Viime kaudella muiden yläpuolelle nousi kolme hiihtäjää. Norjalaistähti Martin Johnsrud Sundby voitti maailmancupin ylivoimaisesti, mutta Venäjän Sergei Ustjugov jyräsi muut Lahden MM-hiihdoissa kahdella kulta- ja kolmella hopeamitalillaan. 

– Ustjugov oli loppukauden hiihtokuningas, ja voi hyvinkin jatkaa siitä mihin jäi. Hän on suosikkini voittamaan cupin, Isometsä ennakoi.

Kolmas tähtinimi oli puolestaan Norjan 21-vuotias sprintti-ihme Johannes Hösflot Kläbo, joka ylsi kokonaiscupissakin jo neljänneksi. Hän teki viime kaudella sprinttiladuilla ennennäkemättömiä temppuja (video alla).

– Kläbo nousi viime kaudella maailman eliittiin. Hän kehittyy varmasti ja omaa valtavan loppukirin. Kläbo tulee napsimaan voittoja sprintissä ja normaalimatkoillakin.

Alla Isometsän arvio miesten kokonaiscupin ja sprintticupin kärkisijoista.

Isometsän TOP3 kokonais- ja sprintticupiin:

Kokonaiscup
1. Sergei Ustjugov (RUS)
2. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
3. Johannes Hösflot Kläbo (NOR)

Sprintticup
1. Kläbo
2. Ustjukov
3. Finn Hågen Krogh (NOR)

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme