Mainos
 • Live

  ATP Tennis 1000: Monte Carlo / Puolivälierät

  Pe 20.4. 12:00 - 20:00
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 20.4. 19:00 - 20:35
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 20.4. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 20.4. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: Valero Texas Open

  Pe 20.4. 22:30 - 05:43
Mainos

Isometsä tyrmää hiihdon sääntökikkailun – povaa tasatyöntökisaa kiellosta huolimatta!

Miesten perinteisen 15 kilometrin takaa-ajohiihdossa nähdään erikoisuus Toblachissa sunnuntaina: hiihtäjiltä on kielletty tasatyöntö lyhyen pätkän ajan.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

Sunnuntai 17.12. (Toblach)
12.25 Naiset 10 km (p, takaa-ajo)
14.25 Miehet 15 km (p, takaa-ajo)

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Ratkaisun takana on kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n halu hillitä ilman pitovoiteita tasatyönnöllä matkaan lähteviä perinteisen hiihtäjiä. Vuoden 2015 tammikuussa ja joulukuussa Toblachissa hiihdettiin perinteisen kisat, joiden voittoon lykkivät Kazakstanin Aleksei Poltoranin ja Norjan Martin Johnsrud Sundby täysin tasatyöntöä käyttäen, ilman pitovoiteita.

C Moren asiantuntija Jari Isometsä haluaisi nähdä kisat paikoissa, joissa kukaan ei edes harkitsisi tasatyöntöä, mutta toisaalta hän ei ole myöskään keinotekoisten rajoitusten kannalla.

Isometsä huomauttaa, että Toblachin laduilla saatetaan nähdä kiellosta huolimatta ilman pitovoiteita viilettäviä tasatyöntäjiä – ratkaisevaa on se, millainen kielletty pätkä on. Toblachin kilpailuissa teknisenä johtajana työskentelevä Annmari Viljanmaa tarkensi Ilta-Sanomille, että osuus 30-40 metrin pituinen ja sijaitsee hiihdettävällä lenkillä 1,5 kilometrin kohdalla.

– Tuon mittaisen pätkän pystyy juoksemaan sukset jalassa. Kyllä lipsuvallakin suksella pystyy hiihtämään jonkun matkaa, Isometsä puntaroi.

– Jos keli on yhtä liukas kuin lauantaina, siellä työnnetään tasatyöntöä. Jos haluaa pärjätä, niin kaikki lähtevät tasatyönnöllä. Ei ole muuta vaihtoehtoa, jos on noin liukasta. Mutta hiihdetään sitten ilman pitoa tai pidoilla, niin tasatyöntöä nähdään paljon, sillä Toblachin rata on sellainen.

Sunnuntain takaa-ajo on suomalaisittainkin jännittävä, sillä Matti Heikkinen ryntää ladulle kahdeksantena, 27 sekuntia kärjen takana. Yksi potentiaalinen peesiapu Heikkiselle on Norjan ihmeveturi Johannes Hösflot Kläbo, joka lähtee kahdeksan sekuntia Heikkisen perään.

Isometsä ennakoi kisasta massakiriä, jossa vahvoilla ovat hänen mukaansa varsinkin Kläbo, Venäjän Sergei Ustjugov ja Kanadan Alex Harvey. Isometsällä on kisaan vain yksi toivomus.

– Toivon, että huomenna hiihdetään perinteistä, mutta voi olla, että työnnetään. Uskon, että valtaosa hiihtäjistäkin toivoo rehtiä perinteisen hiihtämistä kunnon maastoissa, asiantuntija summaa.

Isometsä ja C Moren selostaja Antero Mertaranta puntaroivat tasatyöntöasiaa myös pääkuvan videolla.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot