Mainos
 • Live

  Moto2: Japanin osakilpailu

  Su 21.10. 06:05 - 07:20
 • Live

  MotoGP: Japanin osakilpailu

  Su 21.10. 07:40 - 09:10
 • Live

  La Liga: Rayo Vallecano - Getafe

  Su 21.10. 12:55 - 15:00
 • Live

  ATP Tennis: Antwerpen / Finaali

  Su 21.10. 16:00 - 18:30
 • Live

  La Liga: Eibar - Athletic Bilbao

  Su 21.10. 17:10 - 19:15
Mainos

Kommentti: Konkari ja kaksi yllättäjää tarrasivat himoittuun olympiapaikkaan SM-hiihdoissa

Riitta-Liisa Roponen, Anssi Pentsinen ja Perttu Hyvärinen olivat Vantaan SM-hiihtojen suurimmat voittajat olympialaisia ajatellen.

Pyeongchangin olympialaisten alkuun on aikaa enää reilut kolme viikkoa, joten kierrokset alkavat nousta maastohiihtomaajoukkueen valmennusjohdon valintapohdiskeluissa.

Vaikka olympialaisten matkakohtaiset valinnat määräytyvät aina viime hetken terveystilanteen ja kunnon mukaan, SM-hiihdot antoivat selkeää osviittaa hiihtäjien voimasuhteista. Ja niihin ei ehdi tulla enää näin lähellä kisoja tuntuvia muutoksia. Viimeinen näyttöpaikka kisalippujen osalta on ensi viikonloppuna Planican maailmancupissa, jossa on ohjelmassa perinteisen sprintit sekä 10 ja 15 kilometrin perinteisen kisat.

Yksi halutuimmista matkoista hiihtäjien keskuudessa on olympiaviesti, sillä siinä Suomella on mitalimahdollisuudet niin naisissa kuin miehissä.

Naisten puolella tilanne oli ennen SM-kisoja se, että Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski näyttivät muodostavan viestijoukkueen rungon. Niskanen ja Pärmäkoski ovat vuorenvarmoja valintoja edelleen, eikä Saarisen osakkeet ainakaan laskeneet Vantaalla. Riitta-Liisa Roponen latasi puolestaan sellaiset näytöt vapaalla, että häntä on enää vaikea pudottaa olympiaviestin kolmannelta osuudelta.

Miesten viestijoukkueessa rungon muodostavat Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Matti Heikkinen. Neljännestä viestinviejästä oli vaikea sanoa mitään ennen SM-kisoja, sen verran heikkoja muiden hiihtäjien näytöt olivat. Skandinavian Cupissa viikko sitten virkeästi esiintynyt Anssi Pentsinen, 31, nosti osakkeitaan huimasti vapaan 16,5 kilometrin SM-kullalla. Pentsinen tunnetaan pääasiassa sprintterinä, joten Suomen mestaruus normaalimatkalla oli yllätys, jopa hänelle itselleen (video pääkuvassa). 

Toinen vakuuttaja oli alkukauden varjojen mailla ollut Perttu Hyvärinen, joka otti kaksi SM-pronssia henkilökohtaisilta matkoilta. 26-vuotias Hyvärinen ei ole esiintynyt vielä maailmancupissa tällä kaudella, mutta kunto on löytymässä viime hetkillä olympialaisia ajatellen – sen paljasti myös miehen leveä hymy Hakunilan laduilla. 

39-vuotiaalle Roposelle Pyeongchangin kisat olisivat uran viidennet olympialaiset, ja hänellä on ennestään palkintokaapissa Vancouverin viestipronssi. Pentsinen oli mukana Sotshissa neljä vuotta sitten.

Pentsiselle ja olympiadebyyttiä havittelevalle Hyväriselle viestikisa olisi uran paras mahdollisuus olympiamitaliin. Pöydällä on siis isot panokset.

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme