Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

Rukan erikoisuus tarjoaa heti todellisen olympiatestin – ”Outo tilanne”

Maastohiihdon maailmancupissa miehet ja naiset päästetään irti perjantaina aamupäivällä, kun ensimmäisenä ohjelmassa on sprintin aika-ajot.

- Spekulaatiot ovat takana, maailmanmestari Iivo Niskanen totesi infossa torstaina.

Tähän asti on vain arvuuteltu heidän virettään ja vauhtinsa riittävyyttä kansainvälisessä seurassa. Tästä päivästä alkaen siitä saadaan varmuutta ajanoton avulla.

Aamulla hiihtäjiä tervehti Rukalla kunnon lumimyräkkä ja navakka tuuli, mutta lumisade vaimeni aamun kuluessa.

Kuusamossa hiihdetään kolmen kilpailun minikiertue, joten urheilijat joutuvat kilpailemaan myös sellaisia lajeissa, joissa he eivät välttämättä starttaisi tavallisena maailmancupin viikonloppuna. Niinpä esimerkiksi Niskanen ja Matti Heikkinen ovat viivalla tänään, kun miehet aloittavat perinteisen sprintin aika-ajon ennen puoltapäivää.

Sprintin tulokset ja huomisen perinteisen hiihtotavan kilpailut rakentavat lähtöasetelmat ylihuomisiin takaa-ajoihin, jotka ratkaisevat vapaalla hiihtotavalla minikiertueen sijoitukset.

Olympiajoukkueeseen sprintissä tähyäville hiihtäjille tämän päivän kilpailu on ensimmäinen näyttöpaikka, sillä myös Pyeongchangissa sprintti kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla. Miehissä olympiasprinttiin tähyää tosissaan jopa kymmenkunta miestä.

- On outo tilanne, että nyt jo pitää olla huippukunnossa, kun kaikki haluavat kuitenkin olla helmikuussa parhaimmillaan. Olen hakenut tähän jonkinlaista kuntohuippua, kokenut Matias Strandvall kommentoi kisan aattona.

Naisten sprintin aika-ajo alkaa tänään kello 11, miesten kello 11.45. Kolmenkymmenen parhaan miehen ja naisen pudotushiihdot alkavat kello 13.30. 

Kommentoi

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme