Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 22.5. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 22.5. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 22.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 23.5. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 23.5. 19:25 - 19:30
Mainos

Jokerit ja muut KHL-pelaajat pois olympialaisista? Venäjällä valmistellaan rajua lakia

Venäjällä valmistellaan lakia, joka antaisi KHL:lle oikeuden kieltää pelaajiaan osallistumasta olympialaisiin.

Venäläinen Kommersant-lehti kertoo, että parlamentin alahuoneessa duumassa viimeistellään lakialoitetta, jonka myötä KHL voisi kieltää ulkomaisia pelaajiaan lähtemästä Pyeonchangin olympiakisoihin. Duuman fysikaalisen kulttuurin ja urheilun komitean puheenjohtaja Mihail Degtjarev sanoo, että KHL:lle vain halutaan samat oikeudet kuin NHL:lläkin on. Olympialaiset pelataan ilman NHL-pelaajia ensimmäisen kerran vuoden 1994 jälkeen.

– NHL ei päästä olympiakisoihin pelaajiaan, myöskään venäläisiä, mikä ei ole hyvä asia. Eikö meidän liigallamme pitäisi olla sama oikeus evätä amerikkalaisilta, kanadalaisilta ja muilta pelaajilta pääsy olympialaisiin? Me valmistelemme lakialoitetta, Degtjarev sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Uutissivusto Sport-Ekspressin mukaan kyse on siitä, että Venäjän valtio ja KHL varautuvat Kansainvälisen olympiakomitean päätökseen. KOK kertoo joulukuun alussa, saako Venäjän joukkue ylipäätään osallistua olympialaisiin urheilumaailmaa ravistelleiden dopingpaljastusten jälkeen. Yksi vaihtoehto on päästää venäläiset mukaan olympialaisiin, mutta he eivät saisi kilpailla Venäjän lipun alla.

Näissä tapauksissa KHL suunnittee kieltävänsä kaikilta liigan pelaajilta pääsyn kisoihin. Samalla olympiaturnauksen ajalle suunniteltu neljän viikon maaottelutauko voitaisiin perua kokonaan.

Suomen maajoukkueeseen KHL:n boikotti vaikuttaisi rajusti. Suuntaa antavasta Karjala-turnauksen miehistöstä viisi pelaajaa tuli Helsingin Jokereista ja koko joukkueesta puolet KHL:stä. Nyt kaikkien olympiaturnaus on vaakalaudalla.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme