Mainos
 • Live

  Red Bull Air Race: Kazan R 14

  Su 23.7. 14:00 - 15:00
 • Live

  Red Bull Air Race: Kazan R 8

  Su 23.7. 16:00 - 17:00
 • Live

  Tulosruutu

  Su 23.7. 19:10 - 19:20
 • Live

  Tulosruutu

  Su 23.7. 22:20 - 22:30
 • Live

  PGA Tour Golf: Barbasol Championship

  Su 23.7. 23:00 - 02:00

Jokerit ja SM-liiga keskusteluissa? – Harkimo kiistää jyrkästi

Ovatko Jokerit ja SM-liiga jo aloittaneet tunnustelut helsinkiläisjoukkueen mahdollisesta paluusta SM-liigaan kaudelle 2017-18?

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen ei myönnä asiaa, muttei sitä myöskään tyystin kiellä. Jokerien pääomistaja Harry Harkimo kiistää asian täysin.

MTV Sport tavoitti SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttosen.

– Mä en ole käynyt tuollaisia keskusteluita. En tiedä, että sellaisia olisi osapuolten välillä käyty. Onko joku sitten keskustellut jostain aiheesta, aina asioista keskustellaan, hölötystä maailmaan mahtuu. Olen itse tavannut Harry Harkimon (Jokerien pääomistaja) noin vuosi sitten. Jukka Kohosta (Jokerien toimitusjohtaja) en oikeastaan tunne, toki olemme tervehtineet. Muut SM-liigan hallituksen jäsenet ovat näitä keskusteluita ehkä käyneet, itse en ole käynyt, Puttonen sanoo MTV Sportille.

Jokerit on pelannut nyt kaksi kautta venäläisvetoisessa KHL:ssä. Helsinkiläisjoukkue pelaa KHL:ssä myös ensi kaudella, eli kaudella 2016-17. Liigan laajennusjoukkueet saavat Moskovasta rahoitusta taipaleensa kolmelle ensimmäiselle kaudelle. Suuri kysymys kuuluukin, että missä sarjassa Jokerit kaudella 2017-18 pelaa? Jatkuuko KHL-polku, vai onko edessä paluu SM-liigaan, tai ainakin sen yritys? Rahoitus tulee olemaan päätekijä asiassa.

– Keskusteluita sellaisella tasolla, että olisi joku suunnitelma Jokereiden mahdollisen paluun suhteen olemassa, ei ole käyty. Mutta SM-liigan puolelta ajateltuna, jos me ei keskusteltaisi sisäisesti Jokereiden mahdollisesta paluusta ja siitä, että mitä mieltä me oltaisiin jos sellainen esille tulisi, niin me oltaisiin huolimattomia, Puttonen jatkaa.

Miten tulkitaan?

Aihe on puheenjohtaja Puttoselle luonnollisesti hieman vaikea. Vastaukset jättävät tulkinnan varaa. Niitä voi tulkita niin, että Liiga on omassa pienessä porukassa asiaa alustavasti hahmotellut. Tai sitten Jokerien johto ja joku liigahallituksen jäsenistä on jonkin tason keskusteluita aiheesta käynyt.

Tai sitten huhut ovat vääriä ja mitään keskusteluita ei ole olemassakaan. Joka tapauksessa huhuja asiasta on liikkunut kulisseissa jo jonkin aikaa.

Harkimo: Paskapuhetta

MTV Sport tavoitti myös Harkimon. Miehen vastaus oli odotetunlainen ja yksiselitteinen.

– Tuosta asiasta ei ole keskusteltu, ei sanaakaan eikä kenenkään kanssa. Ihan paskapuhetta, kansanedustaja totesi.

Jokerit aikoo jatkaa KHL:ssä kauden 2016-17 jälkeen?

– Miksi ei, Harkimo jatkoi.

Helmikuun lopussa Harkimo pohti Jokerien tulevaisuutta Ylen haastattelussa seuraavasti.

– Jos venäläiset vetävät rahansa pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne.

Jokerit tekee KHL-toimintansa kahdella ensimmäisellä kaudella massiiviset tappiot, arviolta noin 10 miljoonaa euroa per kausi. Harkimo omistaa seurasta yhä 51 prosenttia, loppuosa on suomalais-venäläisten liikemiesten ja heidän yhtiöidensä omistuksessa. Sama ryhmittymä omistaa Hartwall Areenan.

SM-liigalla on keskiviikkona osakaskokous.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.