Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Saksa

  Pe 20.7. 11:55 - 13:40
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 2 / Saksa

  Pe 20.7. 15:55 - 17:40
 • Live

  Ravit: Toto5

  Pe 20.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 20.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Timanttiliiga: Monaco

  Pe 20.7. 21:00 - 23:05
Mainos

Kommentti: Jokerien KHL-spektaakkelissa tyrittiin siinä kaikista tärkeimmässä

Olin lauantaina katsomassa Jokerien ja Pietarin SKA:n ulkoilmaottelua, joka oli ensimmäistä laatuaan jääkiekon KHL:ssä. Paikalla oli myös 17 644 muuta katsojaa, mutta osalla heistä odotettu kokemus meni pilalle järjestelyiden takia.

"Katsomoihin pyrkii edelleen paljon ihmisiä, joten tiivistäkää hyvät katsojat."

Kuuluttajan sanat menivät jotenkin näin. Vaikka kuulin ne lähes 10 kertaa, en muista niitä sanatarkasti. Välillä niissä nimittäin kehotettiin ottamaan askel eteen, välillä sivulle, välillä muistaakseni jopa taakse.

Ihmettelin noin 45 minuuttia ennen ottelun alkua, kuinka paljon katsojia Kaisaniemen puistoon kasatulla areenalla jo oli. Suomalaiset ovat kerrankin ajoissa paikalla! Tästä huolimatta osalla maksaneista asiakkaista ottelun alku jäi täysin näkemättä - osalla ilmeisesti koko ottelu, kun he kyllästyivät odotteluun metallirakenteiden uumenissa tai liepeillä.

Kuuluttaja kyllä kehotti lätkäfaneja tiivistämään useaan otteeseen ensimmäisen ja toisen erän aikana, mutta näytti siltä, että nuo epämääräiset kehotukset kaikuivat kuuroille korville. Ne eivät nimittäin aiheuttaneet paljoakaan liikettä numeroimattomilla katsomoriveillä.

Katsojia tästä on turha syyttää. Paikalla olisi pitänyt olla yksinkertaisesti enemmän järjestyksenvalvojia, jotka olisivat ohjeistaneet katsojat tarpeeksi tiiviiseen pakettiin jo ensihetkistä lähtien. Nyt järjestelyissä luotettiin siihen, etteivät katsojat vie toisiltaan paikkoja samalla kun ne harvat järjestysmiehet seisoivat omilla paikoillaan, katsomolohkojen sisääntuloissa.

Suomessa järjestettävissä urheilu- ja musiikkitapahtumissa valitetaan usein vessa- ja juomajonoista. Muiden kokemuksista en osaa sanoa mitään, mutta omalta osaltani nämä järjestelyt toimivat Jokerit-SKA-ottelussa moitteettomasti (yksi vessa- ja kahvistoppi). Mutta se kaikista tärkein, katsojien oikeus nähdä maksamansa ottelu tai konsertti, jäi lauantaina Kaisaniemen puistossa tökerösti varmistamatta. Sen huomasi monien pettyneiden lipunmaksajien kasvoilta ja puheista - sekä niistä lukuisista kuulutuksista.  

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme