Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Saksa

  Pe 20.7. 11:55 - 13:40
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 2 / Saksa

  Pe 20.7. 15:55 - 17:40
 • Live

  Ravit: Toto5

  Pe 20.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 20.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Timanttiliiga: Monaco

  Pe 20.7. 21:00 - 23:05
Mainos

Sihvonen: Jokereiden voittoputki kovimpaan mahdolliseen puntariin

Jokerit ja Jokereiden viidentoista ottelun voittoputki pääsee arvoiseensa puntariin huomenna lauantain vieraspelissä Pietarin SKA:ta vastaan. Luvassa on oikea makupala jääkiekko-otteluksi.

Jokerit on tähän mennessä onnistunut kaikilla rintamilla. Päävalmentaja Jukka Jalonen on koutsannut Jokereille voittavan pelitavan. GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat kasanneet pelaajiston, joka on Jokereiden KHL-historian kilpailukykyisin. Ja kaukalossa pelaajat ovat tehneet onnistuneesti työtä käskettyä.

Jalonen peluutti käsillä olevan kauden alussa eräänlaista suhteellisen voimakasta muunnelmaa mielipelikirjastaan Meidän pelistä. Vaan mitä pidemmälle sesonki on edennyt, mitä useampi voitto on tullut ennätysputkeen, pelaaminen on muotoutunut takaisin melkeinpä täysimääräiseksi perinteiseksi Meidän peliksi viivelähtöineen kaikkineen.

Uusien Jokereiden pelillisten mausteiden ytimessä ovat olleet ajoittain kiskaistavat pakkien puolipitkät syötöt laitoihin. Ne eivät ole olleet varsinaisesti pyrkimys nopeuttaa pelaamista, vaan ennemminkin niillä on saatu siirrettyä tarpeen tullen pelin painopiste kauas turvaan omalta puolustusalueelta. Kyse ei ole kiekkokontrollipelaamisesta perinteisessä mielessä. Kyse on kiekon toisenlaisesta kontrolloimisesta eräänlaisena turvapelaamisena.

Näissä pelitilannevalinnoissa hyökkääjät jatkavat useimmiten pelivälineen kulun vastustajan alueelle riskittä ja liikaa temppuilematta. Voidaan puhua hyökkäämisen kolmannesta rytmistä eli turvarytmistä.

Kun nyt Jokereita vastaan asettuu Pietarin Jääpalatsissa KHL:n kovin joukkue, SKA, saattaa hyökkäämisen riskittömällä turvarytmillä olla kovastikin käyttöä. Ja, kuitenkin, on tunnettua, että venäläisiä vastaan Jukka Jalosen lempiajatuksia on pyrkiä turhauttamaan vastustajan tähtipelaajat sillä, että oma joukkue, tässä tapauksessa Jokerit, pitää pelivälinettä mahdollisimman paljon hallussaan.

Kyseessä on Jokereiden ja SKA:n osalta tärkeä syyskauden tasonmittausottelu. Päättyi matsi kumman voittoon tahansa, pelin sisältötekijöistä on paljon pääteltävissä kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen. Jokereiden näkökulmasta on syytä toivoa kahta seikkaa: maalivahti Ryan Zapolskin onnistumisten jatkumista ja erotuomareiden tasapuolisuutta.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme