Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Saksa

  La 21.7. 12:55 - 14:10
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 21.7. 15:00 - 15:30
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 21.7. 15:00 - 15:30
 • Live

  Formula 1 Varikkosuora

  La 21.7. 15:30 - 15:55
 • Live

  Formula 1: Saksan aika-ajot

  La 21.7. 15:55 - 17:15
Mainos

Kenestä Leijonien uusi päävalmentaja? Mertaranta heittää ilmoille mielenkiintoisia nimiä

C Moren jääkiekkoselostaja Antero Mertaranta lyö lusikkansa soppaan ja lähtee mukaan arvailemaan vaihtoehtoja Leijonien uudeksi päävalmentajaksi Lauri Marjamäen väistyessä tehtävästä.

Marjamäki ilmoitti perjantaina, ettei ole käytettävissä optiokaudella tulevan kevään olympialaisten ja MM-kisojen jälkeen.

Mertaranta nostaa esiin ehdokkaansa seuraavaksi päävalmentajaksi:

Jukka Jalonen tai Kari Jalonen

– Meillä on tällä hetkellä kaksi maailmanluokan valmentajaa, jotka ovat valmentaneet Leijonia: Jukka Jalonen ja Kari Jalonen. Onko kumpikaan enää millään tavalla kiinnostuneita Leijonien valmentamisesta, varsinkin, kun Jukalla oli pitkä viiden vuoden päävalmentajakausi ja oli vielä kaksi kautta nuorten valmentajana?

– Jukalla on kiistatta mielettömät näytöt. Jos hän olisi käytettävissä, niin hän olisi mielestäni ilman muuta sellainen. Pari kautta KHL:ssä ovat antaneet lisäksi perspektiiviä seuravalmennukseen ja siihen, kuinka tukalaa se on valmentaa SKA:ssa ja Jokereissa osittain jopa samaan aikaan nuorten maajoukkueen kanssa.

– Kari Jalosella on alkamassa toinen kausi Bernissä ja viime kausi tuotti jo Sveitsin mestaruuden. Olisiko hänellä nälkää lähteä vielä uudelleen Leijonien peräsimeen?

Karri Kivi

– Uudemmista nimistä Karri Kivi on ilman muuta sellainen, joka täytyy nostaa esiin. Hän luotsasi loistavasti nuoret maailmanmestaruuteen vuonna 2014. Hänet on mielletty nykyaikaiseksi valmentajaksi ja pelaajien valmentajaksi, mutta 20-vuotiaiden MM-kulta osoittaa sen, että hän on myös hyvä projektivalmentaja. Hänenkin kohdalla voidaan kysyä yhtä hyvin, että mikä se intohimo on?

Pekka Tirkkonen

– Neljä kautta SaiPassa loistavaa työtä tehnyt Tirkkonen on nyt toista kautta Klotenin valmentajana Sveitsissä. Hän on Leijona-polun ulkopuolelta, mutta silti aivan loistavan pelaajauran ja erinomaisen Leijona-pelaajauran tehneenä mielenkiintoinen vaihtoehto.

– Sehän ei tarkoita, että sinun täytyisi olla huippupelaaja, mutta Tirkkosessa yhdistyisivät monet asiat ja hän olisi tietyllä tavalla aivan uudenlainen valmentaja.

Petri Matikainen ja Pasi Nurminen

– Molemmilla kokemusta Leijonien apuvalmentajan tehtävistä eikä ainakaan puuttuisi intohimoa. Nyt tullaan kuitenkin siihen kysymykseen, että Leijonien valmentajan pitää olla loistavan pätevä valmentaja, mutta myös sopiva. Tämän jälkeen jätän monta kysymysmerkkiä ilmaan, kun puhun näistä kahdesta...

Ulkomaalainen vaihtoehto?

– Onko Suomessa tällä hetkellä valmiuksia sen tyyppiseen ratkaisuun ja olisiko ulkolaisella valmentajalla mitään annettavaa tähän ja olisiko sellaisia vaihtoehtoja olemassa? Koska tehtävä on projektiluontoinen, niin voisiko kyseeseen tulla ulkomainen valmentaja, joka toisi uusia tuulia ja uudenlaisia näkemyksiä Leijonien touhuun?

– Tässähän voi olla taas länsinaapuria kohtaan ystävällinen ja ironinen, kun he viime keväänä antoivat käytännössä joka liikahdukseen jonkin ohjeen, niin nythän olisi elämänsä tilaisuus lyödä CV pöytään ja ilmoittautua Suomen maajoukkueen päävalmentajahakuun niillä kuuluisilla teeseillä.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme