Mainos

Jääkiekko

 • Live

  ATP Tennis: Halle

  Ke 20.6. 13:00 - 20:30
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club

  Ke 20.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 20.6. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 20.6. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 20.6. 22:25 - 22:35
Mainos

Kultaleijonan poika esittää isäänsä 95-elokuvassa: ”Ei ole ikinä leijunut saavutuksilla"

Joulupäivänä ensi-iltaan tulevassa 95-elokuvassa nähdään mielenkiintoinen roolisuoritus, kun 22-vuotias Oskari Ojanen näyttelee Suomen ensimmäisessä MM-kultajoukkueessa pelannutta isäänsä Janne Ojasta.

Elokuvan roolituksia jaettaessa Oskari Ojanen oli ainoa, joka päätyi mukaan varsinaisen koe-esiintymistilaisuuden ulkopuolelta. Ohjaaja Aleksi Mäkelän soitto yllätti hänet täysin.

– Olin fysiikan tunnilla silloin, ja vähän outo fiilis tuli, kun Aleksi soitti minulle. Olin vähän sanaton hetken aikaa ja taisin sanoa siinä, ettei mulla varmasti taidot riitä näyttelemään.

– Sieltä tuli kuitenkin aika hyvät myyntipuheet, joten aika äkkiä suostuin, Oskari Ojanen kertoo.


Oskari Ojanen esittää 95-elokuvassa isäänsä Jannea.

Janne Ojanen oli otettu poikansa heittäytymisestä.

– Ensin ajattelin, että Oskari sanoo, ettei hän varmasti lähde tuommoisiin rooleihin. Yllätyin, kun hän sanoi, että ilman muuta, toteaa kuudet MM-kisat ja kahdet olympialaiset pelannut Ojanen.

Suomi-sarjassa kiekkoileva Oskari Ojanen syntyi marraskuussa 1995, joten hänen omat muistonsa edelliskevään kultajuhlista perustuvat vain myöhemmin kuultuihin tarinoihin. Niitäkään ei Ojasen perheessä ole juuri viljelty.

– Isä kun ei halua ikinä leijua millään saavutuksilla, niin ei hän nyt hirveästi ole mainostanut sitä, Oskari sanoo.

– Jälkeenpäin olen tietysti paljon kysellyt, että mitä siellä tapahtui ja miten hommat etenivät. Yritin saada lisätietoa, hän kertoo.

Kaikki MM-kultajoukkueen pelaajat saivat tilaisuuden keskustella heitä esittävien näyttelijöiden kanssa ja sitä kautta vaikuttaa oman roolihahmonsa syntyyn. Näin myös Ojasten kohdalla, vaikka Tappara-ikoni ei halunnut kovin paljon puuttua lopputulokseen.

– Ei siinä hirveästi käyty mitään läpi. Tietysti jotain pieniä juttuja, mutta ammattilaiset saivat hoitaa opastuksen elokuvahommissa, Janne Ojanen sanoo.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme