Mainos

Jääkiekko

 • Live

  ATP Tennis: Halle

  To 21.6. 13:00 - 20:30
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club

  To 21.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 21.6. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 21.6. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  To 21.6. 22:25 - 22:35
Mainos

Kädenjälki näkyy! – NHL-finaalijoukkueet kulminoituvat yhteen isoon taustatekijään

Jääkiekkoliiga NHL:ssä finaalijoukkueet ovat nyt selvillä. Lännen puolella Vegas Golden Knights selvisi jo aiemmin jatkoon. Idästä vastustajaksi saapuu Washington Capitals, joka päihitti ratkaisevassa seitsemännessä konferenssifinaaliottelussa Tampa Bay Lightningin lukemin 4-0. Finaalit ovat suorastaan yhden taustatekijän show.

Molemmat finaalijoukkueet, Golden Knights ja Capitals kulminoituvat vahvasti yhteen mieheen. Nykyään Golden Knightsin GM:nä toimiva George McPhee on nimittäin rakentanut molempien joukkueiden rungon.

McPhee, 59, toimi Capitalsin GM:nä vuodesta 1997 aina vuoteen 2014 saakka.

Nimenomaan hänen aikana kaikki nykyiset Capitalsin tähdet nousivat pinnalle. Näistä esimerkkejä ovat venäläistykki Aleksandr Ovetshkin, ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström ja kanadalaistorjuja Braden Holtby.

McPhee ansaitsee isot kehut myös toisen finaalijoukkueen aikaansaannoksista.

Golden Knights on nimittäin ollut tämän kauden iso sensaatiojoukkue NHL:ssä. Syksyllä liigaan liittynyt seura on yllättänyt kaikki tahot yltämättä heti Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Sensaation arvokkuutta nostaa se, että vielä vuosi sitten tässä vaiheessa Golden Knightsilla oli koossa vasta muutama sopimus. Koko seuran runko rakentui viime kesän NHL:n laajennusdraftissa, jossa McPhee poimi jokaisesta 30 muusta joukkueesta yhden pelaajan Golden Knightsille.

Haaviin tarttuivat muun muassa ruotsalaissentteri William Karlsson ja kanadalaislaituri Jonathan Marchessault, jotka ovat olleet aivan mielettömässä vireessä.

McPhee nimitettiin Golden Knightsin GM:ksi kesällä 2016, minkä jälkeen hänellä ja Golden Knightsin johtoryhmällä oli aikaa tutkailla eri vaihtoehtoja.

McPheen aikaansaannokset on noteerattu myös eri tahojen toimesta, sillä hän on ehdolla vuoden GM:ksi. Kyseisen palkintokategorian voittaja selviää kesäkuussa NHL:n palkintojenjakotilaisuudessa. 

NHL:n finaalit lähtevät liikkeelle Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme