Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Ravit: Toto5

  Ma 16.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 16.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 16.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 17.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 17.7. 19:25 - 19:30
Mainos

Sallisen NHL-unelma askelta lähempänä: Sopimusasiat etenivät nopeasti

Hyökkääjä Jere Sallinen allekirjoitti viime viikolla vuoden mittaisen sopimuksen NHL-joukkue Edmonton Oilersin kanssa.

Viimeiset kaksi kautta Jokereissa KHL:ää pelannut Jere Sallinen on iloinen mies.

- NHL on ollut pienestä asti suuri unelma. Nyt se on yhden stepin lähempänä, onnellinen olen kyllä, Sallinen kommentoi MTV Sportille.

Sopimusasiat legendaarisen kanadalaisjoukkueen kanssa liikahtivat eteenpäin ripeästi. Sallinen on alun perin Minnesota Wildin varaus vuodelta 2009.

- Koko homma tuli aika nopeassa aikataulussa. Viime viikolla sopimus alkoi olla todellisuutta.

Treeni uusiksi

25-vuotias Sallinen joutuu nyt miettimään kevään ja kesän harjoittelun uudestaan. Kauden alku siirtyy syyskuulle ja pelimäärät nousevat.

- Ei mulla ole näin pitkää omatoimista harjoitusjaksoa ennen ollutkaan. Tämä vaatii kyllä parhaan kesäharjoittelun mitä mulla on ikinä ollut. Täytyy vähän keskustella kesän harjoittelusta asioista tietävien kanssa, siten rakennetaan ohjelmat. Peli nopeutuu ja aika vähenee, pelimäärät kasvavat ensi kaudella, hyökkääjä miettii.

Sallinen tulee saamaan harjoitusohjeita Edmontonista.

- Vähän kaikista suunnista otan vaikutteita harjoitteluun. Katsotaan mitä seuran suunnasta tulee ja pidetään vanhoja juttuja mukana. Katsotaan sitten mistä parhaat ideat tulee. Tietyssä ryhmässä olen vedellyt pari kesää treeniä, samalla porukalla varmaan taas mennään.

Tavoite NHL:ssä

Sallinen pelaa ensi kaudella NHL:ssä tai farmiliiga AHL:ssä. Miehen asenne on kohdallaan.

- Kaikkeni teen, että pääsisin pelaamaan ylhäällä NHL:ssä mahdollisimman paljon. Olisi väärää ajattelua lähteä hakemaan mitään muuta.

Kaksi kautta KHL:ssä valmisti nuorta miestä hyvin Pohjois-Amerikan pelejä varten.

- Aikanaan Jokereihin menoon vaikutti juuri se, että NHL-scoutit seuraavat paljon KHL-pelejä. Erkka (Westerlund) ja koko Jokerien organisaatio on jeesannut mua paljon ja ollut isoa apu siihen, että sopimus nyt tuli. On ollut mukavaa olla mukana siinä.

Oilersissa on tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa Lauri Korpikoski ja Iiro Pakarinen. Sallinen aikoo herrojen juttusille jossain vaiheessa.

- Iiron tunnenkin ennestään. Varmaan pitää konkareita jututtaa eri asioista. Mulla on myös joukkuekavereina ollut kundeja joilla on kokemusta Pohjois-Amerikasta. Yritän imeä kaiken opin, Sallinen suunnittelee. 

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme