Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Saksa

  Pe 20.7. 11:55 - 13:40
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 2 / Saksa

  Pe 20.7. 15:55 - 17:40
 • Live

  Ravit: Toto5

  Pe 20.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 20.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Timanttiliiga: Monaco

  Pe 20.7. 21:00 - 23:05
Mainos

Teemu Selänne kertoo Liisa-äitinsä hautajaisista: "Sanoinkin sen omassa puheessani"

Suomalaisen jääkiekkoilun yksi kaikkien aikojen suurin legenda Teemu Selänne kuuli surullisia uutisia kesän alussa, kun hänen Liisa-äitinsä menehtyi. Selänne muisteli lämmöllä äitiään ikonisen Bermuda-tennisturnauksen yhteydessä.

81-vuotias Liisa Selänne kuoli kesäkuun alussa polvileikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin.

Kiekkolegenda Selänne kirjoitti tunteikkaasti äidistään Instagram-tilillään nopeasti suru-uutisen kuulemisen jälkeen.

Selänteen mukaan viime viikot ovat olleet raskaita. Iloa arkeen toi muun muassa hänelle rakas Bermuda-tennisturnaus, jossa nähtiin tänäkin vuonna pitkä liuta sekä nykyisiä että entisiä suomalaisia NHL-pelaajia.

Selänne juhli turnauksen voittoa yhdessä Valtteri Filppulan kanssa. Heidän lisäksi mukana olivat muun muassa Patrik Laine, Aleksander Barkov, Jari Kurri, Mikael Granlund, Erik Haula, Janne Niinimaa, Niklas Hagman, Christian Ruuttu ja Ruudun veljekset; Jarkko Ruutu ja Tuomo Ruutu.

– Kyllähän tämä piristää arkea – tämä on kiva päivä. Se on ja on ollut sitä niin itselle kuin myös äidille, sellainen kesän ykkösjuttu, Selänne sanoi turnauksesta MTV Sportille.

Liisa Selänne haudattiin kesäkuun lopulla Espoossa. Tuolloin Teemu ei halunnut kommentoida tunnekuohun keskellä kyseistä päivää.

Selänteen mukaan tilaisuudessa välittyi Liisa-äidin upeat luonteenpiirteet.

– Hautajaiset olivat hyvin äidin näköiset: lämpimät ja rakkaat. Tunteikkaat, mutta eivät kuitenkaan mitenkään masentavat, Teemu kertoo.

Muistellessaan edesmennyttä äitiään, Selänteen suupielille kaartuu tunteikas hymy.

– Äiti oli varmaan maailman positiivisin ihminen, kenet olen ikinä tavannut. Hänellä oli aivan uskomattoman hieno elämä. Hänellä oli ihania ystäviä, ihana perhe ja kaikkea. Hän ei varmasti vaihtaisi montaa päivää pois.

– Hän lähti vain vähän aikaisin. Hänellä olisi ollut paljon annettavaa. Ihan jos miettii vaikka kaikkea hyväntekeväisyyttä ja vapaaehtoistyötä, mitä hän teki. En tiedä ketään muuta, joka olisi tehnyt niin paljon kaikkea niiden asioiden parissa. Ja hän oli nimenomaan vanhusten kanssa. Hän oli perustamassa Kaveri-Kammari -yhdistystä ja kaikkea tämmöistä.

– Ihmettelin aina, että miten yhdestä ihmisestä löytyy noin paljon hyvää. Hän muisti kaikkien ihmisten syntymä- ja nimipäivät, hän oli kaikessa mukana. Hämmästelin aina, että miten hänellä riitti aikaa kaikille.

Selänne paljasti, että juuri nämä teemat olivat vahvasti läsnä, kun hän puhui Liisa-äidistä hautajaisten muistotilaisuudessa.

– Sanoinkin sen omassa puheessani, että jos kaikille saisi pikkaisen sitä välittämistä ja lämpöä, mitä hänellä oli, niin tämä maailma olisi hieno paikka.


Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme