Mainos
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Azerbaidzhan

  Pe 23.6. 11:55 - 13:00
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club / Puolivälierät

  Pe 23.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 2 / Azerbaidzhan

  Pe 23.6. 15:55 - 19:00
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 23.6. 19:00 - 20:35
 • Live

  Tulosruutu

  Pe 23.6. 19:15 - 19:20

Kommentti: JYPin valtamerilaiva ei huoju

SM-liigajoukkue JYPin lähihistoria vetää lähestulkoon hiljaiseksi. JYP on pelannut viimeisimpien yhdeksän kauden aikana kahdeksan kertaa mitalipeleissä, ja mitaleita ajanjaksolla on napsahtanut kuusi.

Tällä kaudella jyväskyläläiset luovivat kolmanneksi – taivuttuaan seitsemän peliä kestäneessä välieräsarjassa KalPalle ja kukistettuaan pronssiottelussa HIFK:n.

Menestyksen taustalla ei ole ihmeellisyyksiä, vaikkei JYP ole resursseiltaan liigan raskainta sarjaa. JYPin resepti tiivistyy sanoihin jatkuvuus ja linjakkuus.

JYP on ollut hengeltään kuin valtamerilaiva, johon pienet tyrskyt ja tuiverrukset eivät määräänsä enempää vaikuta – keula osoittaa jämäkästi määrättyyn suuntaan.

JYP-laiva pysyy kurssillaan.

JYPissä on ensinnäkin vaalittu perustavasti urheilullisuuden ja työteliäisyyden arvoja. Urheilutoimenjohtajana nykyisin toimiva Jukka Holtari on rekrytoinut Jyväskylään identiteettiin istuvia ja hinta-laatusuhteeltaan sopivia pelaajia.

Arkista työnteon esimerkkiä on ollut joka kausi näyttämässä Juha-Pekka HytösenJani Tuppuraisen ja aiemmin muun muassa Miika Lahden sekä Jarkko Immosen kaltaisia luottoratsuja.

Osana menestysreseptiä on selkeä pelitapa: Jyväskylässä on pidetty kiinni nopeaan pelinkääntämiseen perustuvasta pystysuunnan jääkiekosta. Pelillinen jatkumo on ollut Risto Dufvasta Jyrki Ahon kautta nykyiseen päävalmentajaan Marko Virtaseen kirkas.

Kukin koutsi on maustanut kakkua omilla nyansseillaan, mutta iso pelillinen kuva on säilytetty samana.

Oleellisessa asemassa on ollut myös pitkään Mestistä pelannut JYP-Akatemia, josta monen nuoren pelaajan polku on kulkenut JYPin liigajoukkueeseen.

Akatemian taival päättyi Suomi-sarjaan putoamiseen, minkä voi tulkita jyväskyläläisittäin kolauksena. JYPille on toisaalta mahdollisuus satsata vielä enemmän juniorijoukkueisiinsa. JYP myös paikkasi tilannetta solmittuaan yhteistyösopimuksen Keuruulla pelaavan Mestis-seura KeuPa HT:n kanssa.

Johtaminen kunnossa

Menestyksekäs toiminta pohjaa lopulta paljolti johtamiseen. JYPin omistaja Jukka Seppänen tunnetaan kyvystään jakaa organisaatiotason vastuita työntekijöiden yksilöllisten osaamisalueiden mukaan.

Ja siinä missä moni liigaseura on kimpoillut yksittäisten projektien ja erilaisten valmentajien perässä, Seppänen on luottanut tarkkaan visioidun jyppiläisen prosessin voimaan.

Urheilutoimenjohtaja Holtari on taas taannut valmentajille päivittäisen työrauhan – niinäkin hetkinä, kun monessa muussa seurassa painekattila olisi jo kuohunut.

JYP keikkui syksyllä jopa pudotuspeliviivan ulkopuolella, mutta Marko Virtasen asema päävalmentajana ei liialti horjunut. Keskustelun Holtarin ja Virtasen välillä tiedetään olleen avointa ja rehtiä, ja seurassa nähtiin koko ajan aihiot voittavaan jääkiekkoon.

JYP luotti sapluunaansa, pelaajien kanssa käytiin palavereita, ja kukkuraksi Holtari täsmävahvisti jyväskyläläisten rivejä joulukuussa maalivahti Juho Olkinuoralla ja slovakialaisella taitohyökkääjä Michel Miklikillä.

Seuraus: JYP lähti kevätkaudella rajuun nousukiitoon ja kapusi runkosarjassa lopulta neljänneksi.

Välierien seitsemännessä ottelussa KalPaa vastaan JYPillä ei ollut tällä kertaaa eväitä, mutta pronssi oli jälleen jyväskyläläisiltä mainio suoritus.

Ja mitä JYP muuten tiedottikaan päivä ennen pronssiottelua? Jatkavansa Holtarin sopimusta kahdella vuodella.

Samassa yhteydessä JYP kertoi Jukka Ahvenjärven liittyvän Marko Virtasen valmennustiimiin. JYP-Akatemian päävalmentajana vuosikausia toiminut Ahvenjärvi on mitä JYPin näköisin mies. Valmentaja, jota on kiitelty ammattipiireissä erinomaisesta pelaajien kehitystyöstä.

Lisäksi juuri ennen pronssipeliä ilmoitettiin kovan luokan puolustajan Mikko Mäenpään paluusta seuraan.

JYP-laiva pysyy kurssillaan.Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.