Mainos

Jääkiekko

 • Live

  ATP Tennis: Halle

  To 21.6. 13:00 - 20:30
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club

  To 21.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 21.6. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 21.6. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  To 21.6. 22:25 - 22:35
Mainos

Räikkönenkin halusi oranssitakin lainaksi – Hockey Night saavutti käsittämättömän kansansuosion

MTV:n Hockey Night -lähetyksiin 1990-luvun lopussa ilmestyneet oranssit takit juurtuivat niin hyvin suomalaisen kiekkokansan tajuntaan, että muun muassa F1-tähti Kimi Räikkönen halusi saada itselleen kappaleen lainaksi.

Timo Jutila, Mika Saukkonen ja oranssit pikkutakit. Tämä kombo tulee yhä monen mieleen, kun puhutaan SM-liigan sunnuntaikierroksilla esitetyistä Hockey Night -lähetyksistä. Saukkosen kiekkolegendasta kirjoittamassa kirjassa Juti – Timo Jutilan tarina kerrotaan, mistä Jääkiekkomuseoonkin päätyneet räikeät takit kuvaruutuihin ilmestyivät.

MTV:n urheilupäälliköksi vuonna 1994 tullut Tatu Lehmuskallio halusi ohjelmaan räväkkyyttä ja tilasi suunnittelijalta logon tunnuslauseella, joka on tuotannon parissa hyvin muistissa: cokis on mustaa ja Hockey Night oranssia.

– Logoon kerroin mielipiteenäni, että siinä pitää olla jotain amerikkalaista, mustaa ja oranssia. Hockey Night -logon suunnittelijaksi pyysin alan ammattilaista Soile Lemettistä. Ja sitä saatiin, mitä tilattiin. Takeista tuli sitten oranssit, jotka taatusti muistetaan, Lehmuskallio kertoo kirjassa.

Jutila liittyi tiimiin vuonna 1999, ja kun mukaan saatiin komean NHL-uransa lopettanut Jari Kurri, joukkue oli kasassa. Ottelulähetysten suosio kasvoi ja vuoden 2003 SM-finaaleissa saavutettiin kaikkien aikojen huippu: Kärppien ja Tapparan välistä kolmatta loppuottelua seurasi peräti 1,6 miljoonaa tv-katsojaa – luku, johon viime vuonna ylsi vain Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto.

Samalla oli selvää, että oranssit takit paloivat katsojien verkkokalvoille. Takeista tulee yhä pyyntöjä syntymäpäiväjuhliin, polttareihin ja muihin tapahtumiin. Yleensä niistä kieltäydytään, mutta aina ei.

– Yhteen sentään suostuttiin: Kimi Räikkönen soitti kerran Jutille ja pyysi takkeja lainaksi. Juti oli sitä mieltä, että Räikköselle kannattaisi lainata, mutta hän välitti silti pyynnön vielä eteenpäin Mika Saukkoselle. ”No, eiköhän se tällä kertaa onnistu”, Saukkonen totesi pilke silmäkulmassa. ”Yleensä ei kyllä anneta”.


Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme