Mainos

Jääkiekko

 • Live

  ATP Tennis: Halle

  Ke 20.6. 13:00 - 20:30
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club

  Ke 20.6. 14:00 - 22:00
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 20.6. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 20.6. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 20.6. 22:25 - 22:35
Mainos

Sihvonen: Peli-identiteettinsä sivussa pelanneet Lukko ja Pelicans hävisivät – "Ässät ja SaiPa niukasti parempia"

Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella mentiin kotijoukkueiden Ässien ja SaiPan komennossa. Lukko ja Pelicans esittivät kuitenkin sellaisia otteita, ettei sarjoista ole tulossa läpihuutojuttuja.

Ässien ei tarvinnut esittää kummoistakaan lätkää, kun se kaatoi numeroin 2-1 Lukon. Sen sijaan Saipa sai pistää aivan parastaan, että se sai Pelicansin nurin maalein 4-2.

Ässien pelaamisessa ei näy merkittäviä edistysaskeleita saati muutoksia sitten Jyrki Ahon päävalmentaja-ajan. Mikael Kotkanniemellä on ollut täysi työ saada Ässien peli samalle tasolle, jolla se oli parhaimmillaan Ahon aikana. Siinä Kotkanniemi on onnistunut.

Lukon pelaaminen on murheellista. Siinä ei ole juurikaan merkkejä siitä kiekkokontrollijääkiekosta, jolla joukkueen oli meininki pelata tämä sesonki. Pelaajien kehonkieli on arka. Se kielii mahdollisesti lähinnä siitä, että päävalmentaja Pekka Virta on pitänyt pelaajiaan henkisesti liian kovilla. Lukko on luiskahtanut pois omasta peli-identiteetistään.

Oma lukunsa on Pelicans! Päävalmentaja Petri Matikainen veti hatustaan sen kanin, johon aprikoiden viittasin maanantai-illan Tulosruudussa. Pelicans ei pelannutkaan Kisapuistossa SaiPaa vastaan ajokoiralätkäänsä, vaan se esitti melkeinpä puhtaaksi viljeltyä Meidän peliä.

Seuraus oli, että SaiPa joutui lahtelaisten kanssa todella koville. Hatusta vedetty Meidän peli on näin äkkinäisenäkin versiona parempaa jääkiekkoa kuin ajokoiralätkä. Mutta on se silti käsittämätöntä pelata ensin runkosarja yhtä pelitapaa, ja sitten tulla pudotuspeleihin toisella pelisuunnitelmalla. Tämä onnistuu vain kaksikolta Petri Matikainen ja Pasi Nurminen. Jos Lukko on luiskahtanut ulos peli-identiteetistään, niin Pelicans oli suorastaan loikannut ulos omastaan.

SaiPa pelasi viisaasti ja ennen muuta hieman puolustusvoittoisesti. Tero Lehterän resepti oli tuttu jo runkosarjan niiltä hohdokkaimmilta hetkiltä, jolloin lappeenrantalaisten peli kulki mukavasti: trap, ja vielä kerran trap.

En ole häävi ennustaja, mutta näyttäisi, että Pelicans on Lukkoa lähempänä viedä oman sarjansa aina kolmanteen peliin saakka.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme