Mainos

Jääkiekko

 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 18.7. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 18.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 18.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 19.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 19:25 - 19:30
Mainos

Sport-pomo yllättyi Kankaanperän tuomiosta – ”Kova rangaistus, mutta linja on tämä”

Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä pitää jääkiekon SM-liigan Markus Kankaanpäälle antamaa yhteensä 12 ottelun pelikieltoa odotettua kovempana rangaistuksena, mutta ymmärtää sen olevan kurinpidon valitseman linjan mukainen.

Kankaanperä taklasi lauantain vierasottelussa Oulun Kärppiä vastaan hyökkääjä Ville Leskistä päähän. Hänet heitettiin ottelusta ulos 5+20 minuutin pelirangaistuksella. Leskinen ei palannut jäälle taklauksen jälkeen.

Tiistaina SM-liigan kurinpito ilmoitti Kankaanperän saaneen pelikiellon, jossa pelaajan aiempi kurinpitohistoria korottaa normaalisti määrättävän seitsemän ottelun pannan 12 ottelun pelikielloksi. Kankaanperä on seuraavan kerran Sportin käytettävissä vasta 27. lokakuuta pelattavassa KooKoo-ottelussa.

– Kova on rangaistus, mutta tietysti, jos linja on tämä, niin sitten se on tämä, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Jämsä ei halua ottaa kantaa viiden ottelun kovennuksen oikeudenmukaisuuteen, mutta kertoo yllättyneensä pelikiellon pituudesta.

– En nyt ihan suoraan sanottuna odottanut näin kovaa rangaistusta, mutta kuten sanoin: jos linja on valittu tällaiseksi, niin sitten se on näin.

SM-liigassa on annettu kauden alussa kovia tuomioita, mutta silti päähän kohdistuneita taklauksia on tullut kurinpidon käsittelyyn keskimäärin yksi jokaista pelattua kierrosta kohti. Ennen Kankaanperän pelikieltoa Liiga ojensi Porin Ässien Matti Lambergia 13 ottelun kakulla.

Jämsän mukaan kurinpito on linjan koventamisessa oikealla tiellä.

– Kyllä varmasti siinä mielessä, että jos ja kun nämä tällaiset halutaan kitkeä pois, niin kyllähän linjan ja rangaistuksen on oltava silloin kovia. Siinä mielessä varmasti ollaan oikeaan suuntaan menossa.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme