Mainos
 • Live

  Jääkiekkostudio

  Ti 16.10. 18:30 - 18:55
 • Live

  Champions Hockey League: Tappara - Djurgården

  Ti 16.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: JYP - HC Lugano

  Ti 16.10. 18:55 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Skellefteå - HIFK

  Ti 16.10. 19:20 - 21:50
 • Live

  Tulosruutu

  Ti 16.10. 19:25 - 19:30
Mainos

Kommentti: Kiistatta paras – Ranskan mestarillisuus näkyi kahdessa asiassa

Ranska ei varsinaisesti säkenöinyt jalkapallon MM-kisoissa pelitavallaan, mutta se teki joka ottelussa vaaditun mestarillisella tavalla.

Ensin lohkovaiheessa maalin voitot Australiasta ja Perusta, ja Tanska-tasapelin jälkeen lohkovoittajana jatkoon. Pudotuspeleissä kaatui värikkään Argentiina-kamppailun jälkeen Uruguay, ja Belgian Ranska puolusti kumoon. Loppuottelussa Ranska loisti tehokkuudellaan ja kukisti Kroatian runsasmaalisessa kohtaamisessa 4–2.

Ranskan suurin pelillinen valtti oli päävalmentaja Didier Deschampsin esikuntineen tarkkaan organisoima puolustuspeli. Hetket, joina fransmannien alakerran yhteistoiminnassa näkyi pieniäkään säröjä, olivat harvassa, ja sen saivat kokea karusti varsinkin Belgia ja Kroatia. Kumpikaan ei onnistunut tappioasemassa löytämään Ranskan kurinalaista ja kompaktisti liikkunutta pakkaa vastaan sellaisia tyhjiä tiloja, joiden kautta olisi luotu vaaraa.

Mestarillisuutta ei ole rallatella yksittäisissä peleissä heikompia joukkueita tyrmäävästi kumoon. Hyvä joukkue kykenee pitkässä turnauksessa säätelemään tempoa otteluiden välillä ja sisällä – ja tässä Ranska oli puolustamisen ohella MM-kisojen paras maa. Se ei juossut ja prässäillyt itseltään jalkoja alta turhissa paikoissa.

Ranska sai "konservatiivisesta" pelaamisestaan runsaasti moitteita, mutta se oli viihdyttämisen sijaan menestymässä. Ja silti, kun maltillisen kyttäämisen jälkeen avautui paikkoja iskeä, Ranskalla oli nopeissa hyökkäystilanteissa rokkaamassa Antoine Griezmannin ja Kylian Mbappén (kumpikin iski kisoissa neljä maalia) kaltaisia pallotaitureita. Laadukkaassa peruskeitossa oli heidän myötään tarvittava ripaus chiliä.

Kun kohtaa pudotuspelivaiheessa todellisia huippumaita ja kaataa toimivalla sapluunallaan ne kaikki, ei jää sijaa jossittelulle. Ranska oli Venäjän MM-kisojen kiistatta paras joukkue.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme