Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

NHL-tähti ärähti jalkapallon rasismikohusta: "Sairasta että ihmiset äänestävät Ruotsidemokraatteja"

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen Jimmy Durmaziin kohdistunut vihapuhe jalkapallon MM-kisoissa puhututti hävityn Saksa -ottelun jälkeen. Nyt jääkiekon MM-kultaan maan johdattanut Calgary Flamesia edustava Mikael Backlund on avautunut aiheesta.

Videolla Tulosruudun raportti torstain kisapäivästä.

Ruotsin maajoukkue on kulkenut melkoista vuoristorataa viime päivät. Saksaa vastaan pelatun ottelun jälkeen maajoukkueen pelaaja Jimmy Durmaz sai kokea vihan, uhkailun ja rasismin. Tämä johti joukkueen kampanjointiin rasismia vastaan. Viimeisessä ottelussa Ruotsi höykytti Meksikoa 3-0 lukemin. 

MM-kultaa jääkiekosssa voittaneen Ruotsin joukkueen kapteeni Mikael Backlund kertoi ruotsalaismedia VLT:n haastattelussa omia näkemyksiään politiikasta sekä vertaili Ruotsin ja Kanadan eroja.

– Halutaan sanoa, että Ruotsi on kuin Kanada. Kuitenkin Kanada tällä hetkellä tuntuu paremmalta. Se, että Ruotsidemokraatit menevät eteenpäin tuntuu huolestuttavalta ja pelottavalta. Se, että ihmiset äänestävät heitä tuntuu sairaalta, sanoo Calgary Flamesia edustava Backlund.

Backlund kertoi, että yhteiskunnan sitoutuminen ja kasvu edistävät Ruotsidemokraattien nousua.

– Kun puolue kasvaa niin haluaa laittaa aikaa asioihin joiden puolesta äänestää, asioihin jotka tuntuvat oikealta. Silloin pääsee osallistumaan paremmin asioihin, Backlund sanoo.

Jääkiekkotähti ei ole itse kokenut vastaavaa jään ulkopuolella.

– Ei, en sellaista vihaa, josta on kyse tässä tapauksessa. Calgaryssä en sellaista ole kokenut, vaikka joskus onkin ollut vaikeaa, hän sanoo. 

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme