Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 19.7. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  To 19.7. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: Barbasol Championship

  Pe 20.7. 00:00 - 05:43
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 1 / Saksa

  Pe 20.7. 11:55 - 13:40
Mainos

Ruotsin Sebastian Larsson joukkuetoverin kohtelusta: "Häpeän Ruotsia"

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä pelaavan Ruotsin maajoukkuepelaajat ovat kommentoineet Jimmy Durmaziin kohdistuneita uhkauksia. Durmaz oli saanut herjaavia ja rasistisia kommentteja sekä tappouhkauksia Saksa -ottelun jälkeen.

Videolla Tulosruudun raportti sunnuntain kisapäivästä. 

Durmaz aloitti sunnuntain harjoitukset pitämällä puheen, joka herätti tunteita ja sympatiaa. Koko maajoukkue seisoi miehen takana. Harjoituksien jälkeen Ruotsin hyökkääjä Marcus Berg avasi tilannetta omasta näkökulmastaan Aftonbladetille. 

– Toivon että voimme olla mukana vaikuttamassa muutokseen. Toivottavasti olemme esikuvia muille, ja sellaisina meidän täytyy ottaa kantaa, erityisesti tälläisiin kysymyksiin, Berg totesi.

– Vaikka olemme keskellä MM-turnausta, laitamme paljon painoarvoa tälläisiin asioihin. Pystymme ottamaan kritiikkiä tiettyyn pisteeseen asti. Henkilökohtaisuuksiin meneminen ei ole enää okei, Berg sanoi. 

Durmaz oli saanut kommentit hänen viimeisimpään Instagram-kuvaansa. Kommentteja oli tullut yli 3000 kappaletta. 

– Kaikilla meillä on Instagram tai Facebook, olemme helposti lähestyttävissä. Se on kauheaa, että ihmisillä on tuollaisia ajatuksia. Istu luolassasi ja ajattele niin, mutta älä kirjoita ajatuksiasi kenellekään. Kommentit ei vaikuta pelkästään saajaan, vaan hänen perheeseen sekä ystäviin, Berg kertoi. 

Bergin mukaan Ruotsissa rasismi on aivan eri tasolla verrattuna muihin maihin, joissa hän on asunut. Ruotsin Sebastian Larssonin mielestä tällä ei ole enää mitään tekemistä jalkapallon kanssa. 

– Jimmy tiivisti asian hyvin, kritiikkiä pitää antaa, ihmiset saavat ajatella meistä jalkapalloilijoina ja suorituksistamme mitä vain haluavat, kestämme sen. Mutta siinä vaiheessa, kun se muuttuu rasismiksi ja uhkailuksi sekä mennään henkilökohtaisuuksiin, se on eri juttu. Häpeän Ruotsia. Se on hyvin suorasti sanottu. On vuosi 2018 ja ihmiset, tai no ei ihmiset, jotkut idiootit käyttäytyvät tuolla tavalla, Larsson sanoi. 

Joukkue oli yhtä mieltä siitä, että tämä ainoastaan vahvistaa ryhmää. 

– Tämä tekee meistä ainoastaan vahvemman keskiviikon ottelua varten, Ruotsin kapteeni Andreas Granqvist totesi.

Ruotsi kohtaa viimeisessä alkulohkon ottelussa Meksiko, taistelee jatkopaikoista Meksikon ja Saksan kanssa.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme