Mainos
 • Live

  Moto3: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 11:45 - 13:05
 • Live

  La Liga: Levante - Sevilla

  Su 23.9. 12:55 - 15:00
 • Live

  Moto2: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 13:05 - 14:20
 • Live

  MotoGP: Aragonian osakilpailu

  Su 23.9. 14:40 - 16:05
 • Live

  La Liga: Villarreal - Valencia

  Su 23.9. 17:10 - 19:15
Mainos

Ruotsin valmentaja lyttäsi voiton tuoneen videotarkistuksen: "Ei mitään epäselvää"

Ruotsin MM-joukkueen päävalmentaja Janne Andersson piti Etelä-Korea-ottelun ratkaissutta videotarkistusta tarpeettomana, vaikka uusi järjestelmä toi sinikeltaisille arvokkaat pisteet.

Ruotsi kellisti Etelä-Korean 1-0, kun videotuomari pyysi ottelun erotuomaria tutkimaan rangaistusalueella tapahtuneen kontaktin uudelleen.

El Salvadorista kotoisin oleva tuomari Joel Aguilar jätti aluksi rikkeen viheltämättä, kun Etelä-Korean Kim min-Woo kaatoi omassa päässään Viktor Claessonin. Videotuomari pyysi Aguilarin katsomaan tilanteen uudelleen kentän laidalle, minkä jälkeen pallo vietiin rangaistuspilkulle.

Kapteeni Andreas Granqvist laukoi Ruotsille vapauttavan 1-0-maalin 65. minuutilla, mikä riitti lopulta myös voittoon. Valmentaja Andersson oli kuitenkin happamana videotarkistuksesta.

– Minusta videotarkistuksen odottaminen oli tarpeetonta. Siitä ei ollut mitään epäselvää, etteikö rankkaria olisi pitänyt viheltää saman tien. Onneksi tuomarilla oli VAR apunaan, jotta hän sai tehtyä oikean ratkaisun, Andersson totesi.

VAR eli suomalaisittain avustava videotuomari on ensimmäistä kertaa käytössä Venäjän MM-kisoissa. Videotuomari voi ottaa kentälle olevaan videotuomariin yhteyttä radioyhteydellä.

Systeemiä on kuitenkin käytetty useissa eurooppalaisissa liigoissa jo ennen MM-kisoja. Ruotsalaispelaajat olivat kisojen alla skeptisiä sen hyödyllisyyden suhteen.

– Se on erittäin huono. Minusta se on vitsi. Jos se olisi ollut käytössä Englannissa, olisin seonnut joka matsissa. Minulle on täysin selvää, ettei sitä pitäisi olla, tuomitsee Leedsissa pelaava Pontus Jansson Aftonbladetille.

– Se oli kamala. Peli oli poikki koko ajan. Tuomari osoitti, kuunteli ja tuomitsi. Minusta se on vähän epärehellistä, sanoo puolestaan Ranskassa VAR-teknologiaan törmännyt Ola Toivonen.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme