Mainos
 • Live

  Formula GP3: Ranska / lauantain kilpailu

  La 23.6. 12:25 - 13:25
 • Live

  ATP Tennis: Halle / Välierät

  La 23.6. 12:30 - 17:00
 • Live

  Formula 1: Vapaat harjoitukset 3 / Ranska

  La 23.6. 13:55 - 15:10
 • Live

  ATP Tennis: Queen's Club / Välierät

  La 23.6. 15:00 - 19:30
 • Live

  Formula 1 Ennakkotunnelmat

  La 23.6. 16:00 - 16:30
Mainos

Suomi äänestää vuoden 2026 MM-kisoja Kanadaan, Meksikoon ja Yhdysvaltoihin – "Ettei turhaan rakenneta stadioneita"

Suomi äänestää Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltain yhteishakemuksen puolesta, kun tänään valitaan MM-kisojen isäntä vuoden 2026 jalkapallon MM-lopputurnaukselle.

Jutun videolla Mikael Forsell Tulosruudussa.

Päätös tehdään keskiviikkona Moskovassa kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kongressissa. Kandidaatteja on kaksi: Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltojen yhteishakemus sekä Marokon hakemus.

Palloliiton hallituksen linjauksen mukaisesti Suomi ilmoittaa omasta äänestämisestään ennakkoon. Äänen saa Pohjois-Amerikan niin sanottu united- eli yhteishanke. Puheenjohtaja Ari Lahti näkee molemmat vaihtoehdot varteenotettavina.

– Meillä on kuitenkin vahvat perustelut omalle kannallemme, Lahti sanoo.

Puheenjohtaja Lahden mukaan jo puhdas vuorotteluperiaate puoltaa päätöstä. Pohjois-Amerikassa MM-lopputurnaus järjestettiin viimeksi vuonna 1994, kun Afrikassa lopputurnaus oli niinkin äskettäin kuin vuonna 2010. Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa stadionit ovat jo valmiina ja infrastruktuuri kunnossa.

– Tämä vähentää kisaisännyyteen kohdistuvia riskejä ja varmistaa sen, ettei uusia stadioneita rakenneta turhaan, Lahti painottaa.

– Lisäksi United-hakemuksessa korostetaan voimakkaasti ekologisuuden ja ihmisoikeuksien puolustamisen näkökulmaa tekojen kautta, mikä on meille tärkeä asia.

Myös taloudellisesti United-tarjous on Fifa:lle ja sitä kautta Suomen jalkapallolle houkuttelevampi.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme