Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

Suomalaishyökkääjälle jatkosopimus Espanjassa ja marssitus lainalle

Tammikuussa FC Lahdesta Espanjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Real Avileen siirtynyt hyökkääjä Kimmo Hovi on lainattu loppukaudeksi sarjaporrasta alemmas Meridaan.

Samalla alun perin puolen vuoden sopimuksen vuoden optiolla tehnyt Hovi on solminut Avilen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Hovi harjoitteli Avilessa vain pari viikkoa eikä pelannut joukkueessa peliäkään ennen lainasiirtoa.

Hovin uusi seura Merida johtaa lohkoaan, ja sen tavoitteena on sarjanousu. Viime viikon tiistaina Meridaan saapunut Hovi on valmiina tositoimiin.

- Haluan pelata, päästä esille ja tehdä maaleja. Olisi hienoa päästä Meridan kanssa nousukarsintoihin ja ratkaista seuralle nousu, Hovi kertoo MTV Sportille.

20-vuotias Hovi on ehtinyt Suomen lisäksi pelata jo Maltan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla FC Melitan joukkueessa kolmen kuukauden lainasopimuksella Suomen Kakkosen PKKU:sta.

- Aluksi jännitti, ja yksin eläminen oli vaikeaa. Parin kuukauden jälkeen homma alkoi kuitenkin sujua, ja lopulta tuntui että siellä olisi voinut olla pidempäänkin. Peli ei ollut niin hyvätasoista kuin odotin, mutta reissu kasvatti henkisesti.

- Siellä sai olla kentällä kolme ulkomaalaista kerrallaan, ja kun meitä oli neljä, niin jouduin istumaan paljon penkillä. Näin kuitenkin millaista on ammattilaiselämä, ja Espanjaan oli sen ansiosta paljon helpompi siirtyä, Hovi kertoo.

Maltan jälkeen Hovi siirtyi kaudeksi 2014 Veikkausliigan FC Lahteen. Loukkaantumisten sävyttämällä debyyttikaudella Veikkausliigaotteluita kertyi yhteensä 11, ja niissä syntyi yksi maali.

- Joukkueelle kausi oli todella hyvä (3. sija), mutta itselläni oli paljon vammoja. Alkukausi meni hyvin, kunnes loukkaantumiset alkoivat vaivata. Pääsin pelaamaan, ja huomasin pärjääväni, vaikka hyppäys Kakkosesta Veikkausliigaan olikin iso.

- Se oli hyvä uravaihe. Kehityin ja tajusin, mitä asioita pitää vielä kehittää. Kaikkea pitää parantaa, jotta pääsen korkeammalle tasolle, mutta eniten petrattavaa on pelitilannenopeudessa. Täällä Espanjassa olen huomannut, että pitää todella nopeasti päättää mitä tekee ja esimerkiksi mihin suuntaan ottaa pallon haltuun, Hovi sanoo.

Hovi on jo lyhyessä ajassa havainnut muitakin eroja Suomen ja Espanjan välillä.

- Treenit kestävät pidempään kuin Suomessa. Kentällä ollaan kaksi tuntia, ja sitä ennen tehdään yleensä puolisen tuntia oheisharjoitteita. Täällä myös yritetään pelata jalkapalloa maata pitkin, ja pallo liikkuu todella nopeasti, Hovi vertailee.

Hovi kärsi viime viikolla virustaudista, jonka takia hän kuumeili viisi päivää. Kunto ei sen takia ole paras mahdollinen.

- Nyt pitää ensin päästä täyteen kuntoon ja sitten pelaamaan. Haluan myös oppia puhumaan espanjaa, kun olen jäämässä maahan pidemmäksi aikaa. Aloitan opinnot ensi viikolla, Hovi listaa tavoitteitaan.

 

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme