Mainos
 • Live

  Ravit: Magic Monday

  Ma 22.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  ATP Tennis: Basel

  Ma 22.10. 20:00 - 00:00
 • Live

  La Liga: Real Sociedad - Girona

  Ma 22.10. 21:55 - 00:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ma 22.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Kommentti: Minihuuhkajilla riittää kysymysmerkkejä

Suomen alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue aloittaa taipaleensa kotikisoissa illalla Vaasassa Italiaa vastaan. Kyyti voi olla kylmää avausottelussa.

Euroopan seitsemän parasta maajoukkuetta - ja kisaisäntänä mukana myös Suomi. Siinä on pähkinänkuoressa turnauksen lähtöasetelmat. Minihuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on muovannut suojateistaan kuitenkin pikavauhtia yhtenäisen, työteliään ja kurinalaisen joukkueen, joten joukkueen mahdollisuuksia ei pidä missää nimessä aliarvioida liikaa.

Voitto Turkista kenraaliharjoituksessa antoi varovaista osviittaa siitä, että vailla mahdollisuuksia Malisen miehistö ei tänään alkavissa kisoissa ole. Jotain ryhmän laajuudesta kertoo myös se, että kourallisen verran laadukkaita pelaajia ei mahtunut kisamiehistöön mukaan.

Silti: suurimmat kysymysmerkit on syytä tunnustaa auliisti. Suomen ykkösmaalivahti Rasmus Leislahti on vielä täysin kirjoittamaton kortti. 18-vuotias Klubi 04:n veskari pelasi ensimmäiset maaottelunsa ikäluokassa vasta maaliskuun lopulla Sveitsissä. Seurajoukkueessa nuorukaisen peliesitykset ovat ailahdelleet jonkin verran kauden aikana. Miten hän kestää paineet kotiyleisön edessä? Myös puolustuslinja joutua ankaralle koetukselle. Topparit Valtteri Vesiaho ja Ville Tikkanen ovat kiistatta eteviä pallollisessa pelaamisessaan, mutta molemmat ovat liikkeissään verkkaisia. Miten kaksikko onnistuu vikkeläjalkaisia hyökkääjiä vastaan hoitamaan vaativat tonttinsa? 

Vaikeaan paikkaan joutuvat myös laitapuolustajat Miko Virtanen ja Teemu Jäntti, jotka ovat koulutukseltaan keskikenttäpelaajia. Malinen tietänee riskit heidän suhteensa, mutta hän uskoo Virtasen ja Jäntin sopeutuvan uusiin rooleihinsa - ja tuovan sitä kautta lisäarvoa Suomen pelinavaamiseen. Suomi pelannee turnauksessa pääsääntöisesti ryhmityksessä 4-4-1-1 tai 4-5-1. Joukkueen kirkkaimmat tähdet löytyvät ehdottomasti hyökkäyspäästä, vaikka kapteeni ja ykköstykki Marcus Forss joutuikin jättämään kisat väliin seurajoukkuekiireidensä vuoksi. 

Mikäli Suomi aikoo venyä lopputurnauksessa yllätystuloksiin, on yksilöistä Ranskan pääsarjassa viime vuonna debytoineeen laiturin Timo Stavitskin noustava ryminällä esiin kantamaan vastuuta. Sama koskee myös Ajaxin reservijoukkueeseen noussutta Saku Ylätupaa. Kymppipaikan taitavan ja juonikkaan pelurin on rutistettava itsestään maksimaaliset tehot irti. Lisäksi Ylätuvan pitää hoitaa puolustusvelvoitteet tunnollisesti.

Keskialueella kannattaa seurata Jaakko Oksasen pelaamista. HJK:n kasvatin pelaaminen on eleetöntä mutta tehokasta. Vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja on fiksu ja pallovarma pelaaja, jonka panos voi nousta merkittäväksi EM-kisojen edetessä. 

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme