Mainos
Mainos

"Se oli todella vaikea hetki" – Klopp järkyttyi ex-pelaajiensa puolesta

Borussia Dortmundia seitsemän vuotta ennen nykyistä Liverpool-pestiään valmentanut Jürgen Klopp sanoo pelänneensä Dortmund-pelaajien turvallisuuden puolesta, kun hän kuuli tiistai-iltana pommi-iskusta Borussian bussia kohtaan.

Borussian bussi oli matkalla joukkueen hotellilta Mestarien liigan kotiotteluun Monacoa vastaan, kun bussin lähellä räjähti kolmesti. Dortmundin pelaaja Marc Bartra haavoitti kätensä iskussa. Myös yksi poliisi loukkaantui. Viranomaiset ovat kuvailleet tapahtunutta terrori-iskuksi.

Klopp yritti olla yhteydessä vanhaan seuraansa ja helpottui kuullessaan, että kuolonuhreilta vältyttiin.

- Hetki oli todella vaikea minulle, Klopp kuvaili tiistai-iltaa.

- En tiedä kuinka monta kertaa olenkaan ollut tuossa hotellissa vuosien varrella. Tiedän tarkkaan tuon tapahtumapaikan, ja bussissa oli monia ystäviäni. Yritin heti saada tietoja, olin todella huolissani, peloissani heidän (pelaajien) puolestaan. Peloissani kaikkien puolesta.

- Olin yhteydessä muutamaan ihmiseen, mutten kuitenkaan halunnut vaivata heitä hölmöillä kysymyksilläni. Joten odotin lisätietoja, kuten koko muu maailma.

Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchel on arvostellut Euroopan jalkapalloliittoa Uefaa siitä, että pelaajat joutuivat Monacoa vastaan alle vuorokausi järkyttävän iskun jälkeen. Tuchelin mukaan joukkue olisi tarvinnut enemmän aikaa tapauksen käsittelyyn. Klopp ymmärtää kollegaansa.

- Toki on todella vaikea löytää uutta pelipäivää erittäin tiukassa otteluruuhkassa, mutta luulen, että kaikki olisivat ymmärtäneet, jos pelaajat olisivat sanoneet etteivät halua pelata (keskiviikkona), Klopp mietti.

- Näin entisten pelaajieni silmissä tuota sokkia, ja se tuntui pahalta. Olen aika varma, että jos päätöksen (pelin pelaamisesta) tehneet ihmiset olisivat olleet tuossa bussissa, he eivät olisi pelanneet peliä.  

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme