Mainos
Mainos

UEFA avasi lisätutkinnan PSG:tä vastaan

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on avannut uuden tutkinnan liittyen ranskalaisseura PSG:hen. Tutkinnassa käydään läpi onko PSG syyllistynyt taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomiseen.

Videolla Kylian Mbappén upea sijoitus alakulmaan Mestarien Liigan ottelussa Liverpoolia vastaan.

Pariisilaisjoukkuetta tutkittiin aiemmin kesällä kyseisten sääntöjen laiminlyönnistä, mutta tutkinta lopetettiin heinäkuussa. Maanantaina UEFA ilmoitti, että se on avannut tutkinnan uudelleen määrittelemättömäksi ajaksi.

PSG käytti siirtomarkkinoilla holtittomia summia kesällä 2017, kun seuran qatarilaisomistus hankki joukkueeseensa brasilialaistaituri Neymarin 222 miljoonalla eurolla Barcelonasta. Samaisessa siirtoikkunassa pariisilaiset värväsivät superlupaus Kylian Mbappén vuoden mittaisella lainasopimuksella, jonka jälkeen seura lunasti 180 miljoonan euron osto-option tänä vuonna. Mbappén siirtoa on kritisoitu juuri taloudellisen reilun pelin sääntöjen tahallisesta kiertämisestä.

Sulkeminen europeleistä mahdollista

UEFA:n taloudellisen reilun pelin eli UEFA financial fair playn säännöt valvovat seurojen holtitonta kuluttamista ja velkaantumista. Esimerkiksi Barcelona ja Atletico Madrid ovat kärsineet taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta siirtokielloilla. Mikäli PSG todetaan syylliseksi, voi se pahimmassa tapauksessa tarkoittaa seuralle jopa sulkemista europeleistä.


UEFA:n nykyinen tutkinta ei kuitenkaan koske Neymarin ja Mbappén siirtoja, sillä ne eivät näy PSG:n tileillä tänä vuonna. Mbappén pysyvän siirron myötä PSG:n rahankäyttö pysyi kurissa kesän siirtoikkunassa. PSG hankki puolustajat Thilo Kehrerin ja Juan Bernatin 49 miljoonalla eurolla ja myi Javier Pastoren, Yuri Berchichen ja Gonçalo Guedesin 76 miljoonalla eurolla.

Lähteet: The Guardian, Sky Sports

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme