Mainos
 • Live

  Moto3: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 06:30 - 07:25
 • Live

  MotoGP: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 08:05 - 09:05
 • Live

  Moto2: Japanin aika-ajot

  La 20.10. 09:05 - 10:05
 • Live

  La Liga: Real Madrid - Levante

  La 20.10. 13:55 - 15:55
 • Live

  Ravit: Toto76

  La 20.10. 15:00 - 18:00
Mainos

Ruotsin naisten jalkapalloliigassa vakava tapaturma – maalivahti joutui munuaisvamman takia teho-osastolle

Ruotsissa naisten jalkapallon Allsvenskanissa nähtiin sunnuntaina vakava tapaturma kahden pelaajan törmättyä toisiinsa. 32-vuotias Brett Maron jatkoi törmäyksen jälkeen ottelua, mutta kiidätettiin myöhemmin teho-osastolle.

Kristianstads DFF:n maalivahti Brett Maron koki kovia sunnuntain ottelussa FC Rosengårdia vastaan. 32-vuotias Maron törmäsi pelin tiimellyksessä vastustajajoukkueen Celia Jimenéz Delgadoon, joka teki joukkueensa illan toisen maalin.

Maron jäi makaamaan kentän pintaan tuskissaan. Maalivahti kuitenkin jatkoi peliä vielä yli 20 minuuttia, kunnes hänen oli pakko lopettaa kipujen takia.

Sportbladetin mukaan Maron vietiin Malmön sairaalaan hoidettavaksi. Tila on vakava.

– Tilanne ei näytä Brettin kannalta hyvältä. Hän oli Malmössä teho-osastolla tarkkailtavana yön yli. Hän sai vamman munuaiseensa ja kärsii verenvuodosta. Myös virtsaputki on haljennut, Kristianstads DFF:n päävalmentaja Elisabet Gunnarsdottirsanoi Kvällpostenille.

Maron jatkoi päävalmentajan mukaan pelaamista, koska ei uskonut mikään "olevan rikki". Maalivahti kuitenkin valitteli kovia kipuja.

Gunnarsdottir on tapahtuneesta järkyttynyt.

– Munuaisvammoja ei yleensä tapahdu jalkapallossa. Asiasta vielä pahemman tekee se, että hän jatkoi pelaamista. Kenttäpelaaja voi poistua kentältä ja joku toinen jatkaa peliä. Maalivahdilla tilanne ei ole samanlainen, valmentaja sanoi Sportbaldetille.

Maron on määrä operoida maanantai-iltapäivänä. Gunnarsdottirin mukaan tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan.

– Tilanne ei näytä hyvältä. Hänellä on paljon kipuja, joita lääkitään morfiinilla. Vamma on vaarallinen, eikä leikin asia.

Gunnarsdottirin mukaan torjuntavastuun ottaa loppukaudeksi kakkosvahti Moa Olsson

– En ole lääkäri, mutta en usko, että Maron pelaa tulevina viikkoina. Olen hyvin huolissani hänen terveydestään, Gunnarsdottir sanoo.

Kristianstad hävisi ottelun 0-3.

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme