Mainos
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 17.10. 18:00 - 21:00
 • Live

  Champions Hockey League: Mountfield HK - Kärpät

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Champions Hockey League: Yunost Minsk - TPS

  Ke 17.10. 18:50 - 21:20
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 17.10. 22:25 - 22:35
Mainos

Suomi-futiksen timantti: Suomessa ei kilpailla riittävästi

Suomalaisen jalkapallon kirkkaimpiin tulevaisuuden toivoihin lukeutuva Kaan Kairinen solmi hiljattain tanskalaisen suurseuran FC Midtjyllandin kanssa peräti viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Vuoden verran Tanskassa jalkapallo-oppia imenyt 18-vuotias keskikenttäpelaaja kokee kehittyneensä pelaajana huimasti, vaikka turkulaisen debyytti pääsarjatasolla antaa vielä odottaa itseään. Kairinen harjoittelee säännöllisesti edustusjoukkueen mukana. Hän on ollut kertaalleen myös Midtjyllandin kokoonpanossa, mutta vielä ei minuutteja kertynyt. Kilpailu pelipaikasta pitää mielen virkeänä.

- Pitää olla malttia, mutta olen melko varma, että debyyttini tapahtuu ensi vuonna. Minulla ei ole mikään kiire, mutta totta kai tavoitteet ovat korkealla, ja nälkä on kova, Kairinen kertoo MTV Sportille kuulumisiaan Turussa.

Pelintekijä on huomannut olevansa joka päivä kovassa testissä Tanskassa.

- Tempo, taitotaso ja kovuus ovat ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Ja tietenkin valmennus, Kairinen luettelee.

- Tanskassa, jos sinä haluat pelata, joudut olemaan äärirajoilla joka treeneissä. Kilpailu on niin kovaa pelipaikoista, hän jatkaa.

Oliko Suomessa ajoittain jotenkin haastavaa saada itsestään kaikki irti harjoituksissa?

- Treeneissä kun ei aina menty lähellekään täysillä, niin ei aina tarvinnut antaakaan kauheasti itsestään. Vaatimustaso ei ollut riittävän kovalla tasolla. Sellainen ei kehitä pelaajaa riittävästi, mutta Tanskassa on erilainen meininki, Kairinen laukoo jääkylmän faktan.

Missä asioissa olet kehittynyt vuoden aikana eniten Tanskassa?

- Fysiikkani on kohentunut, joten osaan käyttää voimaa paremmin kamppailutilanteissa. Olen saanut lisäksi terävyyttä liikkeisiini ja juoksukuntonikin on kohentunut, Kairinen summaa.

Kairinen aikoo vallata ensi vuonna pelipaikan Pikkuhuuhkajista. Tanskassa häntä joukkuetovereina opastavat muun muassa Huuhkajien keskikenttäpelaajat Tim Sparv ja Markus Halsti.

- Olen hyvässä opissa. Saan heiltä paljon vinkkejä pelaamiseeni ja muuhunkin, hän kehuu kaksikkoa. 

Kommentoi

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme