Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

Soihduttelut yksittäisten katsojien maksettavaksi – Veikkausliiga muuttaa käytänteitään

Yksittäiset katsojat joutuvat ensi kaudesta lähtien maksamaan jalkapallon Veikkausliigassa mahdollisia vahingonkorvauksia, jos he käyttävät esimerkiksi katsomossa kiellettyjä soihtuja.

Aiemmin rapsut ovat napsahtaneet seurojen maksettavaksi.

Veikkausliigan uusissa sopimusehdoissa mainitaan, että "yleisiä ehtoja rikkomalla henkilö sitoutuu korvaamaan aiheuttamansa taloudelliset vahingot tapahtumajärjestäjälle ja vierasjoukkueena pelaavalle seuralle 5 000 euroon saakka". Uudet ehdot otetaan käyttöön kaudella 2018.

Veikkausliigan jalkapallo-ottelussa on kiellettyä olla häiritsevästi päihtynyt tai aiheuttaa muutoin häiriöitä tai vaarantaa turvallisuutta.

Ottelussa tai ottelupaikan välittömässä läheisyydessä ei saa pitää hallussa eikä niihin saa tuoda esimerkiksi päihdyttäviä aineita, ampuma-aseita tai patruunoita, räjähteitä, terä- ja lyömäaseita, laserkyniä, ilotulitteita, soihtuja ja savuja. 

– Veikkausliigan seurojen päätehtävä on otteluiden pelaaminen ja ottelutapahtumien järjestäminen. Seurat joutuvat käyttämään tarpeettoman paljon energiaa tapahtumassa esiintyvien häiriötekijöiden käsittelemiseen. Ehtojen tarkoitus on ennaltaehkäistä häiriöitä, jotta seurat voivat keskittyä varsinaiseen ydintoimintaansa. Tavoite on se, että vastaisuudessa häiriköt itse kantavat vastuun omista teoistaan, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo tiedotteessa.

Sopimusehtojen käyttöönotosta on päättänyt Veikkausliigan hallitus. Ehdot perustuvat Palloliiton olemassa oleviin turvallisuusmääräyksiin.

– Kannattajakulttuuri on kasvanut viime vuosina Veikkausliigassa huomattavasti, mikä on hyvin myönteinen asia. Kasvun myötä lisääntyvät myös lieveilmiöt. Muualla nämä haasteet on kohdattu jo aiemmin ja pyrimme ottamaan oppia muualla kehitetyistä ratkaisuista, Marjamaa sanoo.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme