Mainos
 • Live

  Ravit: Toto5

  To 18.10. 19:00 - 20:50
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Djurgården

  To 18.10. 19:50 - 22:20
 • Live

  Tulosruutu

  To 18.10. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA TOUR Golf: CJ CUP @ NINE BRIDGES

  Pe 19.10. 05:00 - 08:58
Mainos

Tulosmanipulaatiokohun keskellä oleva pelaaja palannut FC Interin harjoituksiin – "Totta kai tämä oli järkytys"

Jalkapallon Veikkausliigaa on varjostanut syyskuun alussa pelattuun HJK-FC Inter -otteluun kohdistunut tulosmanipulaatio- epäily. Tapahtumista käynnistettiin tutkinta, jonka päätöstä odotetaan tänään perjantaina.

MTV Sportin tietojen mukaan vedonlyöntikäyttäytyminen ennen kamppailua oli poikkeuksellisen vilkasta.

Kohun keskiössä ollut gambialaispelaaja Abdoulie Mansally on palannut joukkueen harjoituksiiin, mutta kahdessa edellisessä liigaottelussa hän ei ole seuran päätöksestä ollut kokoonpanossa.

Vaikka tutkintapyyntö on virallisesti kohdistunut otteluun, on selvää, että juuri Mansallyn useat  harhasyötöt kamppailun loppuhetkillä herättivät otteludelegaation epäillyn tulosmanipulaatiosta.

Pelaaja ei halunnut kommentoida asiaa MTV Sportille, vaan eteni määrätietoisesti harjoitusten jälkeen pukuhuoneeseen.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki, millaisia ajatuksia herättävät ne tilanteet viimeisillä minuuteilla?

– No virheitä tietysti, syöttövirheitä, mutta niitä tuli siinä ottelussa koko ajan tosi paljon. Se, että seuraavana päivänä kuulen tämän asian (tutkintapyyntö) niin totta kai se oli järkytys, Mäki kommentoi MTV Sportille.

– Vielä ei tiedetä mitä tulee, niin ei voida tarkemmin spekuloida. Totta kai seuralla pitää olla nollatoleranssi tällaisiin tilanteisiin, että tällaista ei voida hyväksyä, Mäki jatkaa.

MTV Sportin tietojen mukaan HJK:n kahden ja kolmen maalin voitosta lyötiin vetoa poikkeuksellisen paljon ennen ottelua. Kauttaaltaan vedonlyöntikäyttäytyminen olikin vilkasta juuri ennen ottelun alkua.

Vankkojen todisteiden kerääminen on äärimmäisen haastavaa tulosmanipulaatiotapauksissa. Siksi myös seuroilla on aina suuri vastuu, että epäilyihin reagoidaan voimakkaasti. Edes epäilyjä ei haluta jatkossa.

– Kyllä me tosi paljon scoutataan pelaajia, tietysti enemmän pelillisiä, mutta muitakin asioita. Tämä osoittaa sen, että jatkossa pitää olla entistä huolellisempi, Mäki linjaa.

Juttua muokattu klo 11.20: Otsikkoa muokattu.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme